BMW versus Volkswagen

BMW versus Volkswagen

De top wordt in Nederland onder andere bemand door de Duitse merken Volkswagen en BMW. Volkswagen staat al jaren bekend om zijn betrouwbaarheid, maar BMW stijgt ook steeds meer in die ranglijst. Wat zijn de verschillen tussen de twee merken en zijn die nog wel noemenswaardig? Of komen de auto’s steeds meer bij elkaar in de buurt?

Verschillende doelgroep

Volkswagen staat bekend om de betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. BMW daarentegen onderscheidt zich voornamelijk door de elegante, chique uitstraling, maar is ook steeds betrouwbaarder. Zo wordt het verschil tussen de twee topmerken steeds kleiner.

Een groot verschil dat je hierbij in gedachten moet houden, is de doelgroep waarop gemikt wordt. Zo focust Volkswagen zich met name op het maken van auto’s die degelijk zijn en betaalbaar, terwijl BMW zich veel meer richt op luxe en speciale toevoegingen.

Wat bovenstaande betreft, kun je de vergelijking niet zozeer maken in de kwaliteit, maar eerder in waar je naar op zoek bent en behoefte aan hebt. Ga je voor een merk dat boven alles zeer betrouwbaar is, een ruime keuze modellen heeft en gemakkelijk te onderhouden is, maar daarnaast een degelijk uiterlijk heeft? Of zoek je juist die verfijning, gadgets en comfort van BMW?

Auto leasen

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar wil je deze liever niet in bezit of blijft de keuze lastig? Private leasen kan de oplossing zijn. Lease je een occasion, is het leasecontract in de meeste gevallen korter dan bij een nieuwe leaseauto. Op deze manier kun je voor bepaalde tijd bijvoorbeeld kiezen voor een bmw occasion lease, en een volgende contractsperiode voor vw occasion private lease.

Kun je de vergelijking maken?

Volkswagen en BMW zijn beide Duitse automerken, en behoren tot de beste merken die er zijn. Beide merken hebben een geheel ander uitgangspunt. Zo wil Volkswagen degelijke auto’s bouwen die voornamelijk betrouwbaar en praktisch zijn, en veel ruimte hebben.

BMW daarentegen is wat avontuurlijker en staat bekend om de elegantie die de wagens uitstralen. Het interieur is verfijnder en het merk richt zich op uitzonderlijke prestaties. De keuze voor een van de twee merken is dus geheel persoonlijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print