Mantelzorgwoningen

Mantelzorgwoningen, er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Nederland telt veel mantelzorgers, en gezien de vergrijzing zal dit aantal in de toekomst alleen maar groeien. Gelukkig zijn er tegenwoordig erg veel mogelijkheden op het gebied van mantelzorgwoningen. Heel fijn voor degene die zorg nodig heeft, maar ook voor de verzorgende. De laatste heeft namelijk geen reistijd meer, en het wordt veel makkelijker om even snel te checken of alles nog goed gaat. Heb jij ook een opa of oma die zorg nodig heeft? Lees dan hier of een mantelzorgwoning kopen iets voor jullie is!

Voordelen voor de mantelzorger

Het verzorgen van een naaste kan voor veel stress zorgen. Niet alleen kost het tijd, je blijft je onbewust ook zorgen maken. Hoe fijn is het dan als je gewoon even de tuin in kan lopen om te kijken of alles nog goed gaat?

Het grote voordeel van een aparte mantelzorgwoning op je eigen terrein is dat je geen aanpassingen hoeft te doen aan je eigen woning. Omdat je oma of opa niet bij jou in huis woont, blijft je privacy ook gewaarborgd. Op deze manier kan je de zorg bieden die nodig is, maar heb je nog steeds de mogelijkheid om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

Voordelen van de zorgbehoevende

Voor zorgbehoevenden is het erg fijn dat de benodigde zorg binnen handbereik is. Daarnaast geeft een mantelzorgwoning de zorgbehoevenden relatief veel vrijheid. Ze blijven immers het gevoel houden dat ze zelfstandig wonen, terwijl er indien nodig hulp in de buurt is. Ook is het natuurlijk veel fijner om oud te kunnen worden in een vertrouwde omgeving, in plaats van in een verzorgingstehuis!

Allerlei soorten en maten

Iedereen is anders, en iedereen heeft verschillende zorgbehoeftes. Gelukkig is er voor elke situatie wel een passende mantelzorgwoning te vinden. Er zijn tegenwoordig veel kant-en-klaar modellen te krijgen die al binnen een paar dagen gebruiksklaar zijn. De woningen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk aan te passen zijn aan individuele behoeftes.

Past een nieuwe mantelzorgwoning niet in het budget? Dan is een tweedehands mantelzorgwoning misschien een optie. Deze gebruikte zorgwoningen kunnen indien nodig aangepast worden zodat ze precies aansluiten bij de zorgvraag. Na de zorgperiode is het uiteraard mogelijk om de mantelzorgwoning weer te verkopen. Per saldo zijn de kosten voor een mantelzorgwoning vaak veel lager dan de kosten van een zorginstelling.

Het plaatsen van een mantelzorgwoning is dus niet alleen prettig voor jou en je opa of oma, het scheelt op termijn ook nog eens in de portemonnee!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print