Klaarmaken voor de zomer

Je huis klaarmaken voor de zomer, 5 tips

Is jouw huisje al klaar voor de zomer? Nu het weer warmer wordt kan de bbq weer uit de garage worden gehaald en kunnen we alles opruimen en schoonmaken voordat het écht hoog zomer is. Ned7 huishoudblogger Marja Middeldorp, van Schoonmaken met Marja, heeft 5 handige tips om de boel op de rit te krijgen.

Ben je er klaar voor? Ik heb heel handige tips waarmee je de zomerwarmte voor bent. Buiten lekker alles aan kant krijgen voordat het echt zomer wordt, want die zomer gaat er wel komen hoor! Onkruid verwijderen, stoepje aanvegen en de boel eens lekker ouderwets schoon schrobben. Daar wordt iedereen toch blij van!

Je buren inspireren

Bij ons in de straat werkt het altijd heel aanstekelijk. Begint één iemand, dan volgen de anderen al heel snel! Niemand wil achterblijven. Dus stroop die mouwen maar op, haal een emmer uit de kast en aan de slag. En zo maak je ook nog eens gezellig een praatje hier en daar. Wie weet zitten jullie straks allemaal gezellig aan de bbq!

Maak de tuinmeubelen maar schoon

Je hebt er vast ook last van, die plakkerige harsvlekken op je tuinmeubelen. Voorkomen is eerlijk gezegd beter dan genezen. Ik doe daarom altijd plastic over mijn tuinmeubelen heen. Uiteraard alleen als ik ze niet gebruik. Maar wat als de vlekken er al zitten? Gebruik een vochtige spons met zuiveringszout om ze schoon te maken. Hiermee verdwijnen ze direct. Het werkt overigens ook op de autoruiten die vaak ook onder zitten als ze onder een boom hebben gestaan. Dus geen nare middeltjes, gewoon zuiveringszout en GEEN schuursponsjes! Maar wat moeten we nog meer doen om de boel zomerklaar te maken?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print