In onze veeleisende maatschappij zijn we voortdurend op zoek naar balans tussen onze persoonlijke leefsfeer en werk. We zijn ons, mede gevoed door de media, steeds bewuster geworden van een gezonde leefstijl.
Maar er is zoveel informatie beschikbaar over voeding, diëten en ziekte, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en maar zelf wat gaan doen om toch die overtollige kilo’s kwijt te raken. Vaak met wisselend succes. Omdat er behoefte is aan mensen die als voedingsconsulent werkzaam zijn, ligt hier voor jou een kans. Met een opleiding voeding en diëtetiek leer je alles wat je moet weten om te kunnen voldoen aan de vraag naar goede voedingsdeskundigen. Word jij er ook één?
Hbo bachelor opleiding Voeding en diëtetiek via het NTI
Het is dan ook niet zomaar een studie. De opleiding voeding en diëtetiek duurt vier jaar en wanneer je deze met goed gevolg hebt afgelegd ontvang je het officiële hbo bachelor-getuigschrift. Voordat het zover is studeer je in je eigen tempo, vanaf een door jou gekozen startdatum en met persoonlijke begeleiding door een mentor. De complete hbo bachelor opleiding Voeding en diëtetiek wordt via nti.nl aangeboden en is door de NVAO geaccrediteerd. Daarmee voldoet de opleiding aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW.
Verwacht een dynamische en boeiende stage
Ondanks dat je veel zelf studeert en maar elf klassikale bijeenkomsten hebt (waar je overigens waardevolle en de benodigde vaardigheden leert), is de studie enorm dynamisch. Tijdens je paramedische stage ervaar je hoe het is om als specialist te werken en leer je de verschillende facetten van het vak als voedingsdeskundige kennen. De stage van de opleiding voeding en diëtetiek moet voldoen aan twee voorwaarden:
- Je stage voer je uit bij een diëtist en onder toezicht van een diëtist.
- Je werkt mee in de praktijk en je behandelt dan dus ook cliënten.
Je doet een schat aan werkervaring op aangezien je 840 uur met je stage bezig bent. 700 uur werk je mee in de praktijk en de overige 140 uur besteed je aan je stageverslag. Het leuke is dat je zelf je stageplaats mag uitkiezen. Trek er gerust een paar jaar voor uit, je stage begint namelijk pas in het derde jaar van je opleiding.
Keuze genoeg als voedingsdeskundige
Tijdens je studie ga je bepalen welke richting je op wilt als toekomstig voedingsdeskundige. Een greep uit de mogelijkheden:
Je gaat werken bij:
- voedingsmiddelenbedrijven;
- psychiatrische inrichting;
- sportorganisaties;
- thuiszorgorganisaties;
- advies- en voorlichtingsbureaus.
Of je gaat werken als:
- voorlichter;
- onderzoeker;
- adviseur;
- coach;
- diëtist of voedingsdeskundige.
Twijfel je of de opleiding iets voor jou is? Vraag vrijblijvend informatie in een persoonlijk gesprek. Je kunt je binnen twee weken na de start van de opleiding nog bedenken. Bepaal je eigen toekomst en ga aan de slag als toekomstig voedingsdeskundige.