Als je veel kilometers maakt, is het belangrijk dat zowel je bedrijfsauto als je goederen goed verzekerd zijn tegen schade. Een schadepost kan je immers al snel bakken met geld kosten – met als gevolg dat je portemonnee een flinke deuk oploopt en je bedrijf failliet kan gaan. Met de juiste bedrijfsautoverzekering en eigen vervoer verzekering voorkom je zulke ellende. Of je nu naar een klant of naar kantoor gaat: zo rij je slim en veilig onder werktijd.
Tip 1: Kies een passende autoverzekering
Als je een personenauto hebt en deze alleen voor woon-werkverkeer gebruikt, heb je genoeg aan een particuliere autoverzekering. Maar als je klanten bezoekt, goederen vervoert of andere zakelijke ritten maakt, is een zakelijke autoverzekering verplicht. Voor bestelauto’s en vrachtwagens bestaat de bedrijfsautoverzekering.
Je hebt drie dekkingen om uit te kiezen (WA, WA+ en All Risk) en beslist dus zelf hoeveel financieel risico je bereid bent te lopen. Met de optimale All Risk-dekking ben je verzekerd tegen schade aan anderen (letsel), andermans spullen én alle schade aan je eigen bedrijfsauto.
Als je ook goederen vervoert of nóg zekerder wil zijn van je zaak, kun je de dekking uitbreiden met een aanvullende verzekering – zoals een eigen vervoerverzekering. Hiermee zijn de goederen en gereedschappen die je vervoert verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Dag én nacht.
Tip 2: Multitasken? Liever niet
We snappen het: onderweg word je voortdurend gebeld en geappt door allerlei opdrachtgevers, klanten, collega’s of werknemers. Toch is het belangrijk om je mobiel tijdens het rijden links te laten liggen en helemaal MONO te rijden.
Zet je mobiel dus, ook onder werktijd, op stil tijdens het rijden. Dit kan met de ‘niet storen’-functie op je telefoon of de MONO-app. Zo raak je niet afgeleid door notificaties, binnenkomende berichten en belletjes. Leg je mobiel buiten handbereik om niet in de verleiding te komen, ook niet terwijl je voor een stoplicht wacht.
Noodzakelijk belletje plegen? Doe dat dan als je stilstaat op een veilige plek, zoals een parkeerplaats of tankstation.
Tip 3: Bluetooth is een must
Kan het inkomende gesprek écht niet wachten? Zorg dan dat je over een bluetooth-carkit beschikt zodat je in ieder geval altijd handsfree kan bellen, ook in een oudere auto. Nieuwere auto’s hebben meestal wel een geïntegreerd bluetooth-systeem waarmee je veilig en handsfree kunt telefoneren.
Tip 4: Dikke pech
Als je ineens door pech stil komt te staan, is zo’n mobieltje natuurlijk wél weer een echte lifesaver. Zorg er daarom voor dat je nooit met een lege telefoon op zak komt te zitten. Stop, voordat je wegrijdt, de verloopstekker met USB-aansluiting in het stroompunt. Zo wordt je mobiel tijdens de rit opgeladen.
Wil je verzekerd zijn van snelle hulp bij autopech? Ook hier kun je een aanvullende verzekering voor afsluiten. Goede Pechhulp biedt standaard een woonplaatsdekking, is snel ter plaatse (ca. 30 minuten), kan vervangend vervoer bieden, en is ook geldig als iemand anders in je auto rijdt.