Volg ons

Wonen

Een nieuwe woning op latere leeftijd? 7 redenen waarom je moet beginnen met zoeken.

Op latere leeftijd nog een nieuwe woning kopen? Waarom niet? We hebben 7 goede argumenten voor je om de stap te zetten.

Geplaatst

op

Nieuwe woning kopen

Er komt een moment dat jouw huis niet helemaal meer past bij de levensfase waarin je zit? De kinderen zijn al even de deur uit, je woont alleen of met zn tweeën. En geleidelijk realiseer je je dat je huis, dat heerlijke, vertrouwde huis dat altijd paste als een jas, een maatje te groot geworden is.

Maar verhuizen? Dat is een grote stap. Er zitten honderden herinneringen aan je huis vast en de plek is zo fijn. Er zijn zo veel bezwaren die kleven aan verhuizen. Maar het huis vergt tegelijkertijd veel onderhoud en het traplopen wordt soms zwaar. Waarschijnlijk heeft het huis ook de nodige aanpassingen nodig, om het op langere termijn geschikt te maken voor de oude dag.

Meer comfort en gemak

Hier lees je 7 argumenten om op zoek te gaan naar een nieuw huis. Meer gemak en minder bewerkelijk staan over het algemeen op de eerste plaats, als reden om te gaan verhuizen. Dus liefst een overzichtelijke, gelijkvloerse woning, voorzien van comfort in de vorm van een moderne keuken en badkamer. Verder is een lift in het gebouw wenselijk. Wat staat er nog meer op jouw wensenlijst? Extra service, zoals inpandige afvalcontainers en een veilig video deurintercomsysteem. Een centrale ligging, in de nabijheid van winkelcentra en bijvoorbeeld horeca. Parkeerplek voor de deur. Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Dichterbij de kinderen

Een andere reden om te verhuizen is dat je graag in de buurt van je kinderen of familie wilt wonen. Even bij elkaar binnenwippen voor een kop koffie, een helpende hand bieden (of ontvangen) of om tijd door te brengen met de kleinkinderen, is zo een stuk eenvoudiger

Je hebt de tijd

Positief en goed voorbereid aan een nieuwe levensfase beginnen, heeft veel voordelen. Je kunt op je gemak bekijken wat je wel en niet wilt meeverhuizen. Je hebt de tijd om flink op te ruimen voor jouw verhuizing. Er is alle gelegenheid om de nieuwe woning helemaal naar jouw smaak in te richten. En vervolgens heb je de tijd om te wennen, te settelen en vertrouwd te raken met de omgeving en buurtbewoners. Bovendien kun je onbezorgd genieten van de nieuwe start, in de zekerheid dat áls je tezijnertijd minder goed ter been bent je niet halsoverkop moet verhuizen.

7 argumenten voor een nieuwe woning

Kort samengevat zijn er dus 7 argumenten om een verhuizing naar een nieuwe, kleinere woning niet langer uit te stellen:

  • Meer comfort en gemak
  • Minder tijd kwijt zijn aan onderhoud
  • Centraler wonen, dichterbij voorzieningen
  • In de buurt van kinderen en familie wonen
  • Eventuele hulpmiddelen in huis zijn eenvoudig te realiseren
  • Je kunt er nog jarenlang blijven wonen
  • Verhuizen en weer settelen is nu minder stressvol dan wanneer je op leeftijd raakt

Relaxed leven

Probleemloos kunnen blijven wonen op een plek waar je het naar jouw zin hebt: die wetenschap maakt het leven een stuk relaxter. Natuurlijk, kiezen voor een andere woning blijft een hele stap, maar als je eenmaal gesettled bent maakt het je leven een stuk overzichtelijker.

Ned7 is dé lifestyle community met nieuws over alles wat ons dagelijks bezighoudt. Van voeding tot huishouden.

Lees verder
Advertentie

Wonen

WC schoonmaken, zo doe je dat

De wc schoonmaken, hoe doe je dat? En hoe vaak vooral? Ned7 huishoudcoach Marja Middeldorp legt uit hoe zij te werk gaat.

Geplaatst

op

WC schoonmaken en schoonhouden

De wc schoonmaken, we krijgen er allemaal wel mee te maken. Maak hoe moet je dit nu eigenlijk goed doen? En hoe vaak vooral? De Ned7 huishoudcoach Marja Middeldorp geeft wekelijks tips op haar blog SchoonmakenmetMarja.nl. En deze week legt ze uit hoe je het beste te werk kunt gaan bij het schoonmaken van de plek waar we iedere dag wel even zitten!

Het zal je verbazen hoe vaak ik de vraag toch nog steeds krijg: hoe vaak moet ik nu echt die wc schoonmaken. Het kost maar anderhalve minuut. Dus waarom niet gewoon iedere dag even? Wat is nu anderhalve minuut op een dag van zo’n 12 uur? Dan zitten je billetjes ten minste op een schone pot. Dat wil toch iedereen!

WC pot viezer dan je mobiel?

Voordat we beginnen even een kleine wc quiz. Waar zitten meer bacteriën op? Het scherm van je mobiele telefoon, of de wc bril en de pot? Niet schrikken, je mobiele telefoon heeft vaak meer bacteriën dan een wc. Echt waar! Ook het toetsenbord van je computer bevat vaak meer bacteriën dan je wc. En wat dacht je van een bakje pinda’s op een bar? Oh ja, wist je overigens dat die “gele doekjes” in de keuken de oorzaak zijn van maar liefst 700.000 ziekenhuis opnames per jaar…alleen al tijdens de zomerperiode als alles warmer is. Tja, bacteriën zijn dus niet iets waar je zomaar even lichtvoetig mee moet omgaan. En als je je dan realiseert dat de wc schoonmaken maar anderhalve minuut kost, dan zou ik dat maar gewoon dagelijks even doen. Ik ga je uitleggen hoe.

lees hieronder verder

Iedere dag even de wc schoonmaken

De wc schoonmaken doe ik dus iedere dag. Hoe ga ik te werk. Ik begin met de pot. Op de videotip gaat het iets te snel om te zien, maar ik gebruik dikke bleek om even de wc pot mee in te spuiten. Laat de dikke bleek maar even z’n werk doen en pak ondertussen een hygiënisch doekje om de wc verder schoon te maken. Begin met de wc bril en werk naar beneden naar de “viezere delen” van je wc. Je wil namelijk niet bij de vieze delen beginnen en hetzelfde doekje vervolgens ook op de wc bril gebruiken.

Hygiënische doekjes

Voor klusjes als de wc schoonmaken gebruik ik van die makkelijke hygiënische doekjes. Velen van jullie zullen het misschien oneens zijn met me, maar dergelijke doekjes maken bij mij onderdeel uit van mijn schoonmaak arsenaal. Het is makkelijk in gebruik en je gooit het direct weg. Voor het schoonmaken van je sanitair vind ik dat wel een fijne gedachte. En wat is milieuvriendelijker? Een wegwerp doekje gebruiken of continue de wasmachine laten draaien om doekjes hygiënisch schoon te maken?

De rest van de wc schoonmaken

Nou, nu de rest nog. Ik gebruik een papierendoekje of wc papier om de tegels lekker te laten glimmen. Ik gebruik papier ook om direct de wc bril weer droog te maken en te laten glimmen. Vergeet bij de wc schoonmaken ook niet om de handvatten, lichtknopjes én deurklinken schoon te maken. Deze worden heel vaak vergeten maar zitten ook onder de bacteriën. En weet je wat perfect werkt tegen nare luchtjes? Even een leuk kaarsje in de wc zetten. Het ruikt heerlijk maar neutraliseert ook die geurtjes tijdens het doen van je grote boodschap!

Dat was het dan weer

Zie je, het is zo gepiept. Misschien niet direct in anderhalve minuut, maar dat komt wel. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je wordt. Maar al duurt het 3 of 4 minuten, dan nog is het het meer dan waard. Geloof me. En er is niets lekkerder dan een wc binnenkomen die fris ruikt en er brandschoon uitziet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen waar je mee samenleeft.

Op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van Marja’s handige tips en tricks? Volg dan haar Facebook pagina, schrijf je in voor haar nieuwsbrief of volg haar Youtube kanaal.

Lees verder

Wonen

Wasmachine schoonmaken en ontkalken

Je wasmachine schoonmaken en ontkalken. Met deze handige schoonmaaktips van huishoudblogger Marja Middeldorp lukt het altijd!

Geplaatst

op

Wasmachine schoonmaken en ontkalken

De wasmachine schoonmaken en direct ontkalken. Huishoudblogger Marja Middeldorp beantwoordt iedere week vragen van bezoekers en deze week geeft ze antwoord op de vraag: hoe maak en houd ik mijn wasmachine schoon? Want even een wasje draaien is niet altijd even goed voor je was én je wasmachine.

Maar wat te doen? Of het nu kalk is, vetluis of andere narigheden. Met deze oplossing blijft je machine mooi schoon. Was, na was, na was. Het geheim? Natuurazijn. Meer niet. Een kopje natuurazijn bij iedere was en klaar is Kees…of in dit geval Marja. Ze neemt je stap voor stap mee op weg naar een schone machine én dus ook schone was.

Vetluis

We kennen het allemaal wel, vol verwachting klopt je hartje (het is per slot van rekening alweer bijna december dus het mag al!) terwijl je wacht op je wasmachine die een wasje draait. Kun je straks eindelijk weer je favoriete trui aan die lekker fris ruikt. Maar oh jee! Wat is er gebeurd? Je haalt de was uit je machine en het ruikt muf en vies. Bah!!! Weet je wat dat is? Dat is: vetluis. De naam is net zo vies als de smurrie zelf. Het is een ophoping van vet in je machine. Dat is dus niet ideaal als je je kleding wilt wassen.

Te kort, te koud én te veel zeep

We houden tegenwoordig van ‘milieuvriendelijk’ wassen. Maar ik weet niet zo goed of dat wel bestaat. Natuurlijk verbruik je minder energie als je wasmachine korter draait, maar het nadeel is dat korter draaien ook betekent dat er vaak wasmiddel achterblijft in je kleding én de machine. In wasmiddel zit vet, dus als we de machine te kort laten draaien, niet goed spoelen en ook nog eens op 30 graden of minder wassen, dan gaat het mis. De vetluis hoopt zich op en zorgt er niet alleen voor dat je was niet goed schoon wordt. Ook de machine kun je eerder afschrijven en weggooien.

lees hieronder verder

Wasmachine reinigen doe je zo

Nu de oplossing. Het is heel eenvoudig. En het mooie aan deze oplossing is dat het een win-win situatie is. Je wasmachine wordt grondig én hygiënisch schoongemaakt, je was wordt weer heel schoon, je hebt geen wasverzachter meer nodig én kalkaanslag is vanaf nu verleden tijd. Mooier kan niet toch?! Alles wat je nodig hebt is een kopje natuurazijn bij iedere was. En nee, je was ruikt vervolgens niet zuur, geloof me, je was heeft nog nooit zooo heerlijk fris geroken. Echt waar.

Een kopje azijn en klaar is Kees

Vul de wasmachine met je vuile was, maar zorg ervoor dat je niet te veel was in een keer in de machine doet. Het wasgoed moet de ruimte hebben om te bewegen, net als pasta koken 🙂 Vervolgens doe je wasmiddel in het bakje voor de hoofdwas. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Je wil namelijk niet te veel wasmiddel toevoegen. Het wordt er niet schoner door, sterker nog, het laat alleen maar meer vet achter. Voeg nu je kopje natuurazijn toe aan de hoofdwas en was alles op 40 graden of hoger. Je zult zien dat je was én je wasmachine vanaf nu stralend schoon en fris ruikend door het leven zullen gaan!

Let op!

Eén kleine waarschuwing. Haal natuurazijn niet door elkaar met schoonmaakazijn. Deze twee zijn echt anders en schoonmaakazijn wil je absoluut niet toevoegen aan je was! Het heeft een chemische samenstelling die je kleding juist beschadigt. Echt natuurazijn dus en niets anders. Ook nog eens lekker goedkoop.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk Marja’s Grote Super Sopgids! En bezoek ook haar blog SchoonmakenmetMarja.nl. Hier deelt ze wekelijks nieuwe tips en recepten.

Lees verder

Wonen

Oven schoonmaken en magnetron schoonmaken

Na al dat koken is de oven schoonmaken of je magnetron schoonmaken geen overbodige luxe. Schoonmaakdiva Marja Middeldorp weet daar wel raad mee.

Geplaatst

op

Oven schoonmaken en magnetron schoonmaken

De oven schoonmaken en de magnetron schoonmaken zijn van die schoonmaakklusjes waar iedereen tegen opkijkt. Het lijkt allemaal zo ingewikkeld, maar onze huishoudblogger Marja Middeldorp is het daar pertinent mee oneens. Met de tips op haar blog SchoonmakenmetMarja.nl is het namelijk zo gebeurd. En het mooie? Je hoeft er de helft van de tijd niet eens bij te zijn! 

Je bakt, je kookt, je spettert en je roostert. Er gebeurt van alles in onze ovens en dat is vaak te zien, want je oven zit vol met vettige aanslag of aangebrande etensresten. Bah! Maar ja, de oven schoonmaken stellen we altijd uit omdat we denken dat het een hele klus is. Gelukkig is dat niet waar. Het is eigenlijk heel eenvoudig en je hoeft er de helft van de tijd niet bij te zijn. Echt waar!

Veiligheidsmaatregelen

Ja ja, ik hoor het je al weer zeggen: ammoniak is zo slecht voor je en voor het milieu. En dat ben ik deels met je eens. Toch is het een heel effectief schoonmaakmiddel als het gaat om je oven. En hoe vaak maak je de oven nu echt schoon? Niet vaak inderdaad. Neem de juiste veiligheidsmaatregelen, zoals een paar handschoenen. En dan gaan we aan de slag.

lees hieronder verder

Oven schoonmaken met ammoniak

Begin met de oven op de hoogste stand zetten, zodat deze goed warm wordt. Doe in een vuurvaste schaal een fikse laag ammoniak. Zet deze in het midden van de oven, zodra deze op temperatuur is. Doe dan kokend water in een andere vuurvaste bak en zet deze onderin de oven. Deurtje dicht, oven uit en timer aan. Ik laat het altijd zo’n 90 minuten in de afgesloten oven staan. Na 90 minuten haal je de bakken uit de oven en veeg je alles heel makkelijk schoon met een doek of keukenpapier. Door de ammoniak is alles helemaal los gekomen. Je oven glinstert je tegemoet! En geen zorgen, de geur is zo verdampt.

Magnetron schoonmaken met citroen

En dan nu je magnetron schoonmaken. De magnetron kan zooo vies worden. Dat is gewoon niet leuk meer. Maar het is een kleiner apparaat en dus ook makkelijker schoon te maken. Begin met het snijden van een citroen. Gewoon in schijfjes of in kwarten. Leg de citroen in een bakje. Giet het bakje vol met kokend water en zet in de magnetron. Zet de magnetron aan op de hoogste stand. Laat 10 minuten draaien, dat is meer dan voldoende. De citroen dampen zorgen ervoor dat de magnetron schoonmaken nu een fluitje van een cent wordt. Alles komt los en ontvet. Met een schoon doekje over de wanden van de magnetron en je zult zien, het gaat als gesmeerd!

Geen nare middeltjes gebruiken

Vergeet nare middeltjes en gebruik vooral geen schuurmiddelen. Dit kan je magnetron onherstelbaar beschadigen. Je wilt niet weten wat voor ellende ik soms heb gezien als mensen die aangekoekte bende proberen schoon te maken. Ja het komt er makkelijk vanaf, maar oh jee oh jee, je magnetron kun je gegarandeerd weggooien. Niet doen dus, gewoon een citroentje en klaar!

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips en recepten.

Lees verder

Meest gelezen