Fanatieke sporter

Welke ziektekostenverzekering is voordelig voor een jonge fanatieke sporter?

Zeker als je binnenkort achttien wordt en je eigen verzekering mag gaan aanvragen. Wanneer je immers meerdere keren per week gaat sporten, loop je ook meer risico op sportblessures. Om de risico’s van veel sporten te voorkomen, is het verstandig om op regelmatige basis naar de sportfysiotherapeut te gaan. De sportfysiotherapeut kan jou als fanatiek sporter begeleiden en adviseren welke oefeningen voor jou goed zijn. Ook kan hij of zij helpen met het herstellen van een blessure.

Voor welk verzekeringspakket kun je het beste kiezen als je kind of jijzelf veel sport en waarom? Dat lees je in dit blogartikel!

Is jouw kind jonger dan achttien en is hij/zij fanatiek sporter?

Allereerst is het goed om te weten dat de basisverzekering fysiotherapie voor kinderen onder de achttien jaar tot 18 behandelingen vergoedt. Als deze 18 behandelingen voor dat jaar zijn verbruikt, moeten de kosten uit eigen portemonnee worden betaald. Het is daarom als je boven deze achttien behandelingen komt verstandig om een aanvullende fysiotherapieverzekering af te sluiten voor je zoon of dochter. Dit is vooral het geval als je kind bijvoorbeeld drie keer per week sport en daarom serieus risico loopt op sportblessures.

Controleer ook altijd van tevoren of de fysiotherapeut een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, zodat je zeker weet dat de rekeningen volledig gedeclareerd kunnen worden.

Ben je bijna achttien of 18+ en fanatiek sporter?

Als je voor het eerst je eigen zorgverzekering afsluit omdat je binnenkort achttien wordt , is het de moeite waard om je als fanatieke sporter even goed te verdiepen in de mogelijkheden qua verzekeringen. De fysiotherapie wordt namelijk vanaf je achttiende niet vanuit het basispakket vergoed. Terwijl je als je veel sport wel de behandelingen en het sportmedisch advies van een specialist nodig hebt om verantwoord te kunnen sporten.
Dit betekent dat het in jouw geval hoe dan ook voordelig is om voor een aanvullende verzekering te kiezen voor fysiotherapie om die extra kosten te laten vergoeden.

Welke aanvullende verzekering kies je?

Welke aanvullende verzekering de beste keuze is, is afhankelijk van jouw situatie. Ben je herstellende van een blessure, dan zal de meest uitgebreide aanvullende verzekering voor jou het voordeligst zijn omdat je de fysiotherapie wel drie keer per week nodig hebt voor je revalidatie. Ook kan het zijn dat je maar twee keer per week sport, en maar eens in de maand naar fysiotherapie hoeft. Dan volstaat het minst uitgebreide aanvullende pakket voor fysio.

Kortom: maak een realistische inschatting van hoeveel extra behandelingen fysiotherapie jij waarschijnlijk dit jaar nodig zult hebben. Op basis daarvan kies je welk aanvullend pakket het meest gunstig is. Als je nog twijfelt kun je ook online een zorgkiezer invullen.

Succes!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print