Volg ons

Eten & Drinken

3 recepten voor een verhoogde weerstand

Een verhoogde weerstand, niet onbelangrijk tijdens deze koude en natte dagen. Deze 3 recepten kunnen daarbij helpen. En ze zijn makkelijk te maken!

Geplaatst

op

Verhoogde weerstand met vers juice

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Byzoo Zebra, de ideale slowjuicer voor groente en fruit

Een verhoogde weerstand is op dit moment van het jaar geen overbodige luxe. Het ene moment is het koud, terwijl het een paar uur later weer wat zachter is. Dan regent het weer, of is er even later misschien zelfs sneeuw! Tijd voor wat extra vitamines. Daar hebben we 3 heerlijke verse recepten voor die in een handomdraai zijn gemaakt.

Rode bieten, wortelen, ananas. De ingrediënten zijn volop te krijgen en ze zijn heerlijk in vers sap te verwerken. Vers ‘levend’ sap om wel te verstaan. Want het zijn juist de levende enzymen die goed zijn voor een verhoogde weerstand. Maar hoe zorg je ervoor dat je het beste sap maakt?

Levend sap

Slowjuicers zijn tegenwoordig helemaal in. Waarom? Eigenlijk is het heel simpel. Er zijn tal van manieren om sap te onttrekken aan ingrediënten. Maar met een slowjuicer is de kwaliteit van het sap het beste. Dit komt door de snelheid waarmee het sap en het pulp van elkaar worden gescheiden. Omdat dit proces in een slowjuicer langzamer verloopt oxideert het sap niet direct, zoals bij de centrifuge methode. Zo blijft de smaak behouden en bevat het sap meer vitaminen, mineralen én enzymen.

Verhoogde weerstand

Er wordt veel discussie gevoerd over of sappen wel goed voor je zijn. Je zou onvoldoende vezels binnenkrijgen die je met het eten van groente en fruit wel binnenkrijgt. Toch zijn er heel veel voedingsstoffen die je bij het gewoon eten van groenten en fruit juist niet opneemt. Dit komt omdat we bepaalde groenten en fruitsoorten niet volledig kunnen afbreken om alle voedingsstoffen eruit te halen. Daar is verhitting voor nodig. Nadeel is echter dat door verhitting vitamineverlies optreedt. Een slowjuicer breekt vezels open waardoor vitamines en mineralen vrijkomen die anders verloren zouden gaan. Het is dus niet of-of maar en-en. Ja, we moeten veel groente en fruit blijven eten. Ja, we mogen ze ook gewoon blijven koken. En ja, het is ook hartstikke gezond om met een slowjuicer heerlijk sap te maken.

Slowjuicer test

We hebben voor de volgende 3 overheerlijke saprecepten een Byzoo Zebra slowjuicer gebruikt. We hebben deze op de redactie gekregen om uit te proberen. En het resultaat was fantastisch! De juicer heeft een grotere opening waar groente en fruit door kunnen worden toegevoegd. Een appel hoef je dus niet meer te snijden, wat bij de meeste andere apparaten wel moet. Verder heeft de machine een super stille motor en een extra laag aantal toeren per minuut. Je kunt het dus met recht een slowjuicer noemen die letterlijk alle soorten groenten en fruit aankan. En iets wat we niet wisten, maar je kunt zelfs noten juicen! Wel even pellen natuurlijk.

Donkerrood sap

Voor ongeveer een halve liter sap

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 3 tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 biet

Bereidingswijze

Schil de limoen. Snijd de limoen, tomaten, komkommers en biet in stukken die in de juicer passen. Doe de ingrediënten in de vulschacht en maak het sap.

Radijs-wortelcocktail

Voor één portie

Ingrediënten

  • 4 wortels
  • 2 appels
  • 4 middelgrote radijzen
  • 1/2 limoen
  • 1 handjevol peterselie

Bereidingswijze

Schil de limoen. Snijd de limoen, appel en radijzen in stukken die in de juicer passen. Doe de ingrediënten in de vulschacht en maak het sap.

Vuurrode Oppepper

Voor één portie

Ingrediënten

  • 1/4 ananas
  • 1 appel
  • 1 schijf citroen (0,5 cm)
  • 1 plak courgette (1,5 cm)
  • 1 stuk rode paprika (2,5 cm)
  • 1 stuk rauwe biet (2,5 cm)
  • 2 ijsblokjes

Bereiding

Pers alle ingrediënten en giet het sap over de ijsblokjes.

Meer weten?

Wil je ook een Byzoo Zebra slowjuicer uitproberen? Wij zijn in ieder geval al verkocht en willen niets anders meer. In de Byzoo shop kun je de slowjuicer kopen. Nu zelfs met maar liefst € 100,- korting! Dus wees er snel bij.

Ned7 is dé lifestyle community met nieuws over alles wat ons dagelijks bezighoudt. Van voeding tot huishouden.

Lees verder
Advertentie

Eten & Drinken

Het geheim van perfecte pannenkoeken

Hoe maak je perfecte pannenkoeken? Wij hebben het beste recept waarmee het nooit kan mislukken. Gegarandeerd!

Geplaatst

op

door

Perfecte pannenkoeken maken

Pannenkoeken zijn, mits ze goed gemaakt worden, een overheerlijke traktatie! Of je deze nu maakt met banaan, kaas, spek, poedersuiker of stroop, het is altijd een genot om pannenkoeken te eten.

In een restaurant kun je er bijna altijd verzekerd van zijn dat je een lekkere pannenkoek voorgeschoteld krijgt. Maar hoe krijg je thuis ook de perfecte pannenkoeken? Waar moet je precies op letten wanneer je ze maakt? Wij hebben het recept voor pannenkoeken dat we met je willen delen.

Het recept voor perfecte pannenkoeken

Het beslag is heel belangrijk; dit is immers de basis van je pannenkoek. Het is niet nodig om veel extra ingrediënten aan het beslag toe te voegen. Hou het simpel en je zult zien dat je daarmee de lekkerste pannenkoeken creëert.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 1 liter melk
  • 1 theelepel vanille extract

Om de perfecte pannenkoeken te maken is het verstandig eerst de droge ingrediënten met elkaar te mixen. (zout en de bloem). Maak in de kom een kuiltje en voeg hier je ei en 1/3 van je melk aan toe. Klop dit met een garde en voeg de melk langzaam maar zeker bij het beslag. Je kunt zo zelf de dikte van je beslag bepalen. Als je liever wat dikkere pannenkoeken maakt kun je ervoor kiezen om in plaats van 1 liter melk bijvoorbeeld 750-800 milliliter te gebruiken. Is het beslag naar wens en voelt de dikte goed? Voeg dan de vanille extract mee. Dit zorgt voor wat extra luchtigheid in de pannenkoek en geeft een lekker subtiel smaakje aan je pannenkoeken.

Kies de beste pan

Om perfecte pannenkoeken te bakken is het belangrijk dat je een anti-aanbaklaag pan gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat je pannenkoeken blijven plakken aan de bodem. Laat de pan eerst goed heet worden op het vuur. Doe daarna pas de boter er bij, dit mag een royaal klontje zijn. Laat dit goed warm worden en doe er dan je beslag bij. Als je het lastig vindt om te bepalen hoeveel beslag je er bij moet doen kun je een soeplepel gebruiken. Meet één soeplepel af en doe dat in de pan.

Bak de pannenkoeken

Nadat het beslag in de pan zit kun je het vuur laag zetten zodat de pannenkoek kan garen zonder dat deze aanbrand. Je kunt af en toe met de pan bewegen om te zien of het beslag nog aan de bodem plakt. Als deze nog plakt en niet beweegt betekend het dat het nog niet gaar genoeg is. Op een gegeven moment, na 2 tot 3 minuten zul je merken dat de pannenkoek één geheel vormt en makkelijk mee beweegt in de pan. Nu kun je deze omdraaien. Laat de pannenkoek ook aan de andere kant 2-3 minuten op laag vuur garen. Nadat je ze aan allebei de kanten heb gegaard mag je dit proces herhalen maar dan op hoog vuur. De pannenkoeken krijgen nu hun typische pannenkoeken kleurtje en zijn bijna klaar om gegeten te worden.
Volg je het recept dan ben je verzekerd van perfecte pannenkoeken! Bon appetit!

Lees verder

Eten & Drinken

Asperges klaarmaken, maar dan net even anders!

Asperges klaarmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze variant van foodblogger Kitchenista is onweerstaanbaar. Gegarandeerd!

Geplaatst

op

Asperges klaarmaken

Asperges zijn er weer! Dat wordt genieten geblazen. Maar asperges klaarmaken vinden de meeste mensen nog best een gedoe. Ned7 foodblogger Kitchenista is nieuw op de website. Zij heeft een onweerstaanbaar asperge recept uitgekozen waarmee iedere hobbykok direct aan de slag kan. En geloof ons, het is heerlijk!

Asperges op de klassieke manier is met ham, ei en boter. Of in plaats van boter aspergesaus, of als je het aandurft hollandaisesaus. Dit recept is ook klassiek met ham en ei, maar dan een beetje anders: met krokant gebakken rauwe ham en een gepocheerd eitje. Als je de eieren goed pocheert, heb je op zich geen saus meer nodig, omdat je al een ‘lopende’ eidooier hebt. Maar voel je uiteraard vrij om wel nog boter of een sausje erbij te doen. Ik heb nu wel hollandaisesaus erbij gemaakt omdat dat à la Eggs Benedict zo heerlijk combineert!

Mijn versie van asperges klaarmaken

Kies hiervoor echt dunne asperges want ze worden niet gekookt maar gegrild. Zo ben je er zeker van dat ze gaar zijn en niet nog keihard vanbinnen. In moeilijkheid heb ik dit recept trouwens twee sterren gegeven. Dit vanwege de gepocheerde eieren. Als je dat nog nooit hebt gedaan, kan het misschien wat lastig zijn in het begin. Hoewel het ook geen rocket science is. Oefen desnoods een keer op een zondagochtend in plaats van een gekookt eitje bij je zondagsontbijt 😉

Ingrediënten

  • 500 gr dunne witte asperges
  • 100 gr rauwe ham
  • 2 eieren
  • 1 el witte (wijn)azijn
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: veldsla of rucola
  • Materialen: koekenpan, kleine kookpan, grillpan, schuimspaan

Bereiding

Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkanten eraf, zo’n 3 à 4 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk heel dun met wat olie. Bak de plakken ham om en om krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng een kleine kookpan met ruim water en de azijn aan de kook. Verhit tegelijk de grillpan en bestrijk licht met wat olie.

Grill de asperges rondom in ca. 10 minuten gaar tot ze wat grillstreepjes vertonen.

Tegelijk ga je de gepocheerde eieren maken. Zodra het water in de pan kookt, verlaag dan het vuur. Het water mag niet te hard borrelen. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolkje in het water en laat het ei voorzichtig in het midden erin glijden. Pocheer het ei 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en leg op keukenpapier. Herhaal met het andere ei. Leg er een stuk aluminiumfolie over om de eieren warm te houden (bekijk hier een video).

Verdeel eventueel wat veldsla of rucola (aangemaakt met wat olie en azijn of citroensap) over twee borden. Verdeel de asperges over de borden en verkruimel de ham er grof over. Schep er eventueel wat saus of gesmolten boter over, leg er een gepocheerd eitje bij en maal wat zout en peper over het geheel.

Lees verder

Eten & Drinken

Zomerse koekjes met nectarine

Zin in gezonde zomerse koekjes die je in een handomdraai zelf thuis kunt maken? Deze nectarine koekjes zijn de oplossing!

Geplaatst

op

door

Nectarine koekjes

Nectarine, misschien wel het meest zomerse fruit dat nu te krijgen is. Heerlijk fris van smaak en bomvol vitamines. Ideaal dus voor een gezond koekje leek ons. Even zoeken in de boekenkast bij ons op de redactie leverde direct resultaat op. Het receptenboek ‘Superfood Recepten‘ bevat namelijk een keur aan gezonde recepten waar we met een gerust hart van kunnen eten!

Tijd dus om deze heerlijke zomerse koekjes met nectarine te maken. En we als je er zelf ook mee aan de slag gaat zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar het resultaat! Laat het ons weten. Wat vond je ervan? Hoe smaakten ze? En smaakt dat naar meer? Laat een bericht achter onder het recept of deel je ervaringen via onze Facebook pagina.

Nectarine koekjes bereiden

De bereiding zelf is heel makkelijk. In onze testkeuken hebben we het al uitgeprobeerd en het was een succes. Je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig. We zetten alles even overzichtelijk voor je op een rijtje.

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 rijpe nectarine
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 grote zachte dadels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 65 gram havermeel
  • 35 gram kokossnippers (plus wat extra)
  • snufje zout
  • 0,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Mix het chiazaad met het citroensap in een klein kommetje en laat dit 15 minuten staan. Roer het tussentijds af en toe door. Mix in je keukenmachine de nectarine, kokosolie, dadels en ahornsiroop. Voeg hier als laatste het chiazaadmengsel aan toe en meng nogmaals. Mix in een droge kom havermeel, kokossnippers, zout en wijnsteenbakpoeder. Voeg dit mengsel toe aan de keukenmachine en pulseer het geheel door elkaar. Spreid het mengsel driekwart cm dik met een spatel uit op een, met bakpapier beklede, ovenplaat. Strooi er nog wat kokossnippers overheen en bak 25 minuten totdat ze lichtbruin kleuren. Laat de koek afkoelen voordat je het in brokken snijdt.

Eet smakelijk!

Meer weten?

Zin in meer gezonde recepten? Het boek Superfood Recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon staat bomvol makkelijk te maken en overheerlijke recepten.

Lees verder

Meest gelezen