Volg ons

Eten & Drinken

3 recepten voor een verhoogde weerstand

Een verhoogde weerstand, niet onbelangrijk tijdens deze koude en natte dagen. Deze 3 recepten kunnen daarbij helpen. En ze zijn makkelijk te maken!

Geplaatst

op

Verhoogde weerstand met vers juice

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Byzoo Zebra, de ideale slowjuicer voor groente en fruit

Een verhoogde weerstand is op dit moment van het jaar geen overbodige luxe. Het ene moment is het koud, terwijl het een paar uur later weer wat zachter is. Dan regent het weer, of is er even later misschien zelfs sneeuw! Tijd voor wat extra vitamines. Daar hebben we 3 heerlijke verse recepten voor die in een handomdraai zijn gemaakt.

Rode bieten, wortelen, ananas. De ingrediënten zijn volop te krijgen en ze zijn heerlijk in vers sap te verwerken. Vers ‘levend’ sap om wel te verstaan. Want het zijn juist de levende enzymen die goed zijn voor een verhoogde weerstand. Maar hoe zorg je ervoor dat je het beste sap maakt?

Levend sap

Slowjuicers zijn tegenwoordig helemaal in. Waarom? Eigenlijk is het heel simpel. Er zijn tal van manieren om sap te onttrekken aan ingrediënten. Maar met een slowjuicer is de kwaliteit van het sap het beste. Dit komt door de snelheid waarmee het sap en het pulp van elkaar worden gescheiden. Omdat dit proces in een slowjuicer langzamer verloopt oxideert het sap niet direct, zoals bij de centrifuge methode. Zo blijft de smaak behouden en bevat het sap meer vitaminen, mineralen én enzymen.

Verhoogde weerstand

Er wordt veel discussie gevoerd over of sappen wel goed voor je zijn. Je zou onvoldoende vezels binnenkrijgen die je met het eten van groente en fruit wel binnenkrijgt. Toch zijn er heel veel voedingsstoffen die je bij het gewoon eten van groenten en fruit juist niet opneemt. Dit komt omdat we bepaalde groenten en fruitsoorten niet volledig kunnen afbreken om alle voedingsstoffen eruit te halen. Daar is verhitting voor nodig. Nadeel is echter dat door verhitting vitamineverlies optreedt. Een slowjuicer breekt vezels open waardoor vitamines en mineralen vrijkomen die anders verloren zouden gaan. Het is dus niet of-of maar en-en. Ja, we moeten veel groente en fruit blijven eten. Ja, we mogen ze ook gewoon blijven koken. En ja, het is ook hartstikke gezond om met een slowjuicer heerlijk sap te maken.

Slowjuicer test

We hebben voor de volgende 3 overheerlijke saprecepten een Byzoo Zebra slowjuicer gebruikt. We hebben deze op de redactie gekregen om uit te proberen. En het resultaat was fantastisch! De juicer heeft een grotere opening waar groente en fruit door kunnen worden toegevoegd. Een appel hoef je dus niet meer te snijden, wat bij de meeste andere apparaten wel moet. Verder heeft de machine een super stille motor en een extra laag aantal toeren per minuut. Je kunt het dus met recht een slowjuicer noemen die letterlijk alle soorten groenten en fruit aankan. En iets wat we niet wisten, maar je kunt zelfs noten juicen! Wel even pellen natuurlijk.

Donkerrood sap

Voor ongeveer een halve liter sap

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 3 tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 biet

Bereidingswijze

Schil de limoen. Snijd de limoen, tomaten, komkommers en biet in stukken die in de juicer passen. Doe de ingrediënten in de vulschacht en maak het sap.

Radijs-wortelcocktail

Voor één portie

Ingrediënten

  • 4 wortels
  • 2 appels
  • 4 middelgrote radijzen
  • 1/2 limoen
  • 1 handjevol peterselie

Bereidingswijze

Schil de limoen. Snijd de limoen, appel en radijzen in stukken die in de juicer passen. Doe de ingrediënten in de vulschacht en maak het sap.

Vuurrode Oppepper

Voor één portie

Ingrediënten

  • 1/4 ananas
  • 1 appel
  • 1 schijf citroen (0,5 cm)
  • 1 plak courgette (1,5 cm)
  • 1 stuk rode paprika (2,5 cm)
  • 1 stuk rauwe biet (2,5 cm)
  • 2 ijsblokjes

Bereiding

Pers alle ingrediënten en giet het sap over de ijsblokjes.

Meer weten?

Wil je ook een Byzoo Zebra slowjuicer uitproberen? Wij zijn in ieder geval al verkocht en willen niets anders meer. In de Byzoo shop kun je de slowjuicer kopen. Nu zelfs met maar liefst € 100,- korting! Dus wees er snel bij.

Ned7 is dé lifestyle community met nieuws over alles wat ons dagelijks bezighoudt. Van voeding tot huishouden.

Lees verder
Advertentie

Eten & Drinken

Zomerse koekjes met nectarine

Zin in gezonde zomerse koekjes die je in een handomdraai zelf thuis kunt maken? Deze nectarine koekjes zijn de oplossing!

Geplaatst

op

door

Nectarine koekjes

Nectarine, misschien wel het meest zomerse fruit dat nu te krijgen is. Heerlijk fris van smaak en bomvol vitamines. Ideaal dus voor een gezond koekje leek ons. Even zoeken in de boekenkast bij ons op de redactie leverde direct resultaat op. Het receptenboek ‘Superfood Recepten‘ bevat namelijk een keur aan gezonde recepten waar we met een gerust hart van kunnen eten!

Tijd dus om deze heerlijke zomerse koekjes met nectarine te maken. En we als je er zelf ook mee aan de slag gaat zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar het resultaat! Laat het ons weten. Wat vond je ervan? Hoe smaakten ze? En smaakt dat naar meer? Laat een bericht achter onder het recept of deel je ervaringen via onze Facebook pagina.

Nectarine koekjes bereiden

De bereiding zelf is heel makkelijk. In onze testkeuken hebben we het al uitgeprobeerd en het was een succes. Je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig. We zetten alles even overzichtelijk voor je op een rijtje.

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 rijpe nectarine
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 grote zachte dadels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 65 gram havermeel
  • 35 gram kokossnippers (plus wat extra)
  • snufje zout
  • 0,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Mix het chiazaad met het citroensap in een klein kommetje en laat dit 15 minuten staan. Roer het tussentijds af en toe door. Mix in je keukenmachine de nectarine, kokosolie, dadels en ahornsiroop. Voeg hier als laatste het chiazaadmengsel aan toe en meng nogmaals. Mix in een droge kom havermeel, kokossnippers, zout en wijnsteenbakpoeder. Voeg dit mengsel toe aan de keukenmachine en pulseer het geheel door elkaar. Spreid het mengsel driekwart cm dik met een spatel uit op een, met bakpapier beklede, ovenplaat. Strooi er nog wat kokossnippers overheen en bak 25 minuten totdat ze lichtbruin kleuren. Laat de koek afkoelen voordat je het in brokken snijdt.

Eet smakelijk!

Meer weten?

Zin in meer gezonde recepten? Het boek Superfood Recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon staat bomvol makkelijk te maken en overheerlijke recepten.

Lees verder

Eten & Drinken

Gezond ontbijt, noodzakelijk of totaal onnodig?

Een gezond ontbijt, is het écht de gezondste maaltijd van de dag of kunnen we zonder? We vroegen het aan het blog Afvallen met Nederland.

Geplaatst

op

door

Gezond ontbijt

Een gezond ontbijt, iedereen lijkt er een andere mening op na te houden. “Je MOET ontbijten want dat is de belangrijkste maaltijd van de dag” “Het is nergens voor nodig, wat iedereen zegt over het ontbijt is onzin”. Maar wie heeft er nu gelijk? Is een gezond ontbijt essentieel? Of is het juist beter om deze maaltijd over te slaan als je er toch geen zin in hebt? We vroegen het aan de voedingsdeskundigen van het blog Afvallen met Nederland

Is het voor jou ook zo’n uitdaging om elke ochtend alles op tijd klaar te hebben? Opstaan, douchen, aankleden, ontbijt klaar maken, tanden poetsen en het lijkt keer op keer een race tegen de klok om op tijd op je werk aan te komen.

Ontbijten noodzakelijk?

Uit cohort studies blijkt dat mensen die regelmatig ontbijten, vaak gezonder eten. Het is goed mogelijk dat mensen die wel ontbijten dan ook bewuster met hun voeding bezig zijn. Bovendien wordt het ontbijt regelmatig in verband gebracht met een betere concentratie. Is ontbijten dan noodzakelijk? Het antwoord is nee.

Allereerst is het onnodig om ’s ochtends wat eten naar binnen te proppen als je geen trek hebt. Neem je ontbijt liever mee en eet het pas op wanneer je wel trek krijgt. Het is – als je wel ontbijt – belangrijk dat je kiest voor een goed ontbijt en dat je het croissantje dat verkocht wordt op het station laat liggen. Ontbijtgranen zijn bijvoorbeeld wel lekker makkelijk, maar eigenlijk werk je een bordje in melk opgeloste suiker met wat bewerkte granen naar binnen. Een combinatie die zorgt voor flinke pieken in je bloedsuikerspiegel.

Een goed ontbijt

Wil je een gezond ontbijt maken? Misschien heb je dan iets aan de volgende tips:

  • Ontbijt met een bordje havermout
  • Ontbijt je graag met yoghurt of melk? Vul dit dan aan met wat muesli of havermout, fruit, noten, zaden en eventueel wat kruiden (zoals kaneel of cacao).
  • Ontbijt je graag met een boterham met zoetigheid? Kies dan voor volkorenbrood met bijvoorbeeld een notenpasta en wat fruit zoals bananen of aardbeien. Banaan en kaneel vormen ook een goed team.
  • Ontbijt je graag met een boterham met hartig beleg? Kies dan voor volkorenbrood met bijvoorbeeld hummus, groentespreads, een gekookt of gebakken eitje of cottage cheese. Eventueel belegd met wat groenten, kiemen en/of kruiden.
  • Of ontbijt eens met een omelet gevuld met groente of kies voor tomaten gevuld met hüttenkäse en een beetje peper.

Haastige spoed is zelden goed, dat geldt ook voor het ontbijt! Wil je in de ochtend nog meer tijd besparen? Maak je ontbijt dan de avond van te voren klaar. In de ochtend haal je het uit de koelkast en ontbijten maar.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je gezond kunt afvallen of ben je op zoek naar gezonde recepten die je daarbij kunnen helpen? Bezoek dan eens de website van Afvallen met Nederland. Deze staat vol handige tips, adviezen én overheerlijke maaltijden waar je een stuk fitter door wordt!

Op zoek naar inspiratie?

Deze boeken staan vol gezonde recepten waarmee afvallen heel makkelijk wordt!

Lees verder

Eten & Drinken

Zomerse meloensoep met basilicum

Met dit prachtige warme weer is een frisse meloensoep heerlijk voor in de tuin. Dit makkelijke recept heb je in een handomdraai gemaakt.

Geplaatst

op

door

Meloensoep met basilicum

Bij NED7 zijn we continue op zoek naar de gezondste en makkelijkste recepten, die natuurlijk ook lekker zijn.  Zo kwamen we deze zomerse meloensoep tegen online. Met deze warmte is een frisse soep altijd een goed idee. En deze soep maakt het seizoen compleet. Lekker voor in de tuin of op het balkon. 

Ingrediënten

  • 2 Galiameloenen
  • 1 bakje basilicum (15 gram, alleen de blaadjes)
  • 6 ijsblokjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 pakje Profsciutto di Parma (75 gram)

Meloensoep bereiden

Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe. Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.

Tip:

Niet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.

Bron: Allerhande

Lees verder

Meest gelezen