menu

Zweetplekken verwijderen uit matras

Zweetplekken verwijderen uit matras, hoe doe je dat? Deze vraag krijg ik regelmatig van mensen en de oplossing is eigenlijk heel simpel!

Zelf wil je op een schone matras slapen en als je voor iemand zorgt wil je ook dat degene op een schoon en fris matrasje ligt! Daarom heb ik een tip voor je waarmee zweetplekken verwijderen uit je matras een fluitje van een cent wordt. En laat je niet in de luren leggen, je hebt er geen dure middeltjes of professionele schoonmakers voor nodig!

Zweetplekken verwijderen uit matras

Natuurlijk hoef je niet iedere week de zweetplekken uit het matras te halen. Maar als je dit eens in de 4 tot 6 maanden doet dan weet je zeker dat het lekker fris blijft.

Je hebt nodig?

  1. een zak soda (je kent ze wel met van die kristallen die slechts € 0,80ct kosten!)
  2. een stofzuiger

Hoe pak je het aan?

Verdeel de soda over het matras en borstel het in. Laat een paar uur rusten, zodat het goed kan intrekken. Na zo’n 6 uur pak je de stofzuiger en zuig je alle soda goed op. Let wel op want sommige stofzuigers kunnen dit niet aan. Dus wil je er zeker van zijn dat je de motor niet stuk maakt, borstel dan alle soda van de matras af en zuig na met de stofzuiger. De zweetplekken zijn nu weg, het matras is grondig gereinigd én het ruikt heerlijk fris!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. En heb je zelf ook een tip laat dat even hieronder een berichtje achter. En, vergeet niet deze tip te delen met je vrienden!

Handtekening Marja met lipstift

NED7 leestip

Marja’s handige ‘Grote Super Sopgids’

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten