menu

Zo voorkom je zweetvoeten

Hoe voorkom je zweetvoeten? We hebben er allemaal wel eens in meer of mindere mate last van. Zeker nu met deze hitte! Maar, ik heb een heel makkelijke én goedkope tip om zweetvoeten te voorkomen.

Het geheim is een kopje thee. Inderdaad je leest het goed. Gewone thee en het mooie is, het is direct ook lekker ontspannend. Dus, zet de ketel maar op en maak wat tijd vrij in je drukke agenda om je voetjes eens lekker te verwennen.

Een teiltje met thee

Wat heb je nodig? Om te beginnen zet je een flinke ketel met water op. Gebruik op een liter water ongeveer 4 theezakjes gewone zwarte thee. De tannine in de thee heeft een droogmakende werking en dat is precies wat we willen om zweetvoeten te voorkomen! Laat de theezakjes 10 minuten trekken in het kokende water. Giet in een teiltje en zet je voeten er ongeveer 20 minuten in.

partner content

Wist je dit al?

Ik heb nog meer tips! Wist je bijvoorbeeld dat je financiële steun van de gemeente kunt krijgen voor het inhuren van extra huishoudelijke hulp in huis? Inderdaad, tot het einde van 2016 kun je extra financiële ondersteuning krijgen om het huis schoon te houden als je dit zelf niet meer kunt doen. Je kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket van je gemeente. Doen hoor!

Hoe voorkom je zweetvoeten

Hoe voorkom je zweetvoeten? Ik ga het je nu vertellen. Als je dit zo’n twee keer per dag doet zal je merken dat je voeten een stuk droger zijn en niet zo ruiken naar zweet.  Als je het eenmaal het ‘probleem’ onder controle hebt kun je dit theebadje eens in de twee weken herhalen in plaats van twee keer per dag. En, ik begrijp het ook als je geen tijd kunt vrij maken twee keer per dag. Doe het dan in ieder geval eenmaal per dag. ’s Avonds bijvoorbeeld als je toch voor de televisie zit of achter je computer aan het browsen bent.

Extra tip tegen overmatig zweten

En nog één advies. Draag altijd sokken van katoen. Katoen is, net als bij kledingstukken, ademend. Als je kunstvezels draagt sluit je je huid af en kan het niet luchten. Dus ook bij overmatig zweten op de rest van je lichaam is het aan te raden altijd katoen te dragen.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. En heb je zelf ook een tip laat dat even hieronder een berichtje achter. En, vergeet niet deze tip te delen met je vrienden!

Handtekening Marja met lipstift

advertentie

Meer handige tips van Marja

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten