menu

Langer thuis wonen

Het Aanjaagteam Langer Zelfstandig wonen is door de overheid ingesteld. Het team helpt bij het van de grond krijgen van projecten die ouderen helpen bij langer thuis wonen. Nu recent een aantal bouwstops zijn ingesteld wil het Aanjaagteam een brandbrief sturen aan provinciebesturen. Immers, het inperken van bouwplannen kan nadelig uitpakken voor ouderen.

Tips voor langer thuis wonen

Maar wat kan je zelf doen om langer thuis te wonen? Want dat willen we het liefst allemaal. Soms zijn kleine aanpassingen zo gedaan en maak je je leven een stuk makkelijker en veiliger. Ook domotica, elektrische hulpmiddelen die je helpen in huis, kunnen het leven makkelijker maken. NED7 verzamelt de beste ideeën. Ben jij benieuwd wat je kunt doen in huis?

Kijk op de site van Vereniging Eigen Huis en lees de tips om dit zelf te realiseren.

 

meer informatie

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.