menu

Schoonmaken met baking soda

Schoonmaken met baking soda begint langzaam bekender te worden in ons land. Baking soda is in het buitenland veel makkelijker te krijgen en daar kennen ze ook de vele voordelen van het product. Maar bij ons in Nederland is het vooral nog steeds in de Oosterse supermarkt te koop en kennen we de vele toepassingen niet.

Maar daar komt nu verandering in! Want wij hebben 10 toepassingen voor je die écht het verschil gaan maken als je schoonmaakt. Wat ons betreft wordt schoonmaken met dit product de normaalste zaak van de wereld. Dat verdient iedereen!

De 10 beste schoonmaaktips met baking soda

Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen, maar wij hebben de 10 beste toepassingen van baking soda tijdens het schoonmaken voor je op een rijtje gezet.

1. Als ovenreiniger

Als je een oven hebt dan weet je hoe verschrikkelijk het is om deze schoon te maken. Maar met baking soda wordt dat een stuk makkelijker. Strooi wat baking soda over de bodem van de oven én over de ovendeur. Besproei dit nu met water en laat rusten. Na een nacht, of na enkele uren is de baking soda hard geworden en kun je het van de oven afschrapen. Even afspoelen met een doekje en je oven is weer helemaal schoon!

2. Als super ontstopper

Heb je een afvoer die verstopt is? Als je regelmatig wat eetlepels baking soda in je afvoer schept en afspoelen met kokend water, dan blijft je afvoer prachtig schoon.

3. Als afwasmiddel

Een ideale ontvetter is…inderdaad, baking soda. Doe 2 eetlepels in het afwaswater met een paar druppels afwasmiddel en je hebt een ideaal sopje dat ontvet en schoonmaakt. Hardnekkige vlekken en aanslag laat je gewoon even weken.

4. Als vloerreiniger

Als vloerreiniger werkt baking soda ook. Doe een half kopje in een emmer met heet water en je hebt een ideale vloerreiniger. Even afspoelen met wat water en klaar ben je. Heb je een vloer die in de was staat, dan raden we je af deze methode te gebruiken.

Marja's Super Sopgids artikelbanner boek

5. Als WC reiniger

Jawel, ook de WC is perfect te reinigen met baking soda. Gooi een kopje in de WC. Doe daar een kopje natuurazijn bij en laat het geheel even goed bruisen en schuimen. 10 minuten laten rusten en daarna de WC pot met de WC borstel schoonmaken.

6. Matrassen schoonmaken

Eens in de zoveel weken is het goed om je matras schoon te maken. Bestrooi daarom de matras met een dunne laag baking soda en laat dit enkele uren staan. Goed borstelen en met de stofzuiger opzuigen. Dit is ook ideaal tegen nare geurtjes in je matras.

7. Versterk je wasmiddel

Begin met de helft minder wasmiddel in je wasmachine te gooien. Vul de andere helft aan met baking soda. Het versterkt de werking van je wasmiddel en het ontvet enorm. En de was? Die ruikt heerlijk fris!

8. Als vlekverwijderaar

Vergeet al die dure ‘wondermiddeltjes’, die geen wondermiddeltjes zijn. Heb je een hardnekkige vlek die je wil verwijderen? Maak dan een pasta van wat baking soda en wat water en smeer de vlek hiermee in. Even goed laten weken en wassen volgens de voorschriften.

9. Je auto wassen

Ook je auto wordt weer brandschoon met baking soda. Doe een kwart kopje in een liter water. Laten oplossen en met een zachte spons of doek je auto behandelen.

10. De magnetron

Iedereen die een magnetron heeft kent het waarschijnlijk wel. Binnen no-time is je magnetron vies, vet en vol met spetters. Doe wat baking soda op een vochtige spons of doek en poets hiermee je magnetron schoon. Afspoelen met wat water en klaar ben je!

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten