menu

Schimmelplekken verwijderen

Schimmelplekken verwijderen. Het is helaas voor bijna iedereen wel eens noodzakelijk. Zelfs bij de beste boeners onder ons! Ze komen het meeste voor op vochtige plekken in huis, zoals de badkamer. Maar wat kun je er aan doen?

Nou, daar heb ik wel een goede oplossing voor. En gelukkig is het helemaal niet moeilijk. Want er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt. De meeste van ons hebben ze ook al in huis, dus we kunnen direct aan de slag!

Schimmelplekken verwijderen met…

Wat goed werkt bij het verwijderen van schimmelplekken in huis is een fles dikke bleek of een fles ammonia én…natuurlijk: water. Je kunt gewoon de goedkoopste dikke bleek kopen die je kunt vinden. Zelf vind ik deze meestal de beste omdat er geen onnodige toevoegingen in zitten. Bij sommige merken ruikt de dikke bleek namelijk naar bloemen, bossen of hele oceanen. Maar ja, dikke bleek is dikke bleek, dus je betaalt uiteindelijk gewoon voor het geurtje dat ze toevoegen. Zonde!

Grote Supersopgids artikel banner

Ammonia werkt ook

Ammonia is een heel veelzijdig schoonmaakmiddel. Maar velen van jullie kunnen er niet tegen vanwege de indringende dampen die flink op je keel kunnen slaan. Ammonia ontvet, daarom gebruik ik het heel vaak in een sopje, maar het werkt ook perfect tegen schimmel. Gebruik echter niet te veel en meng het nooit met de bleek! Hierdoor kunnen heel gevaarlijke dampen ontstaan die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Wat moet je doen?

Dep de schimmelplekken met de dikke bleek of met de ammonia. Laat even intrekken en neem vervolgens goed af met voldoende water. Afhankelijk van de hoeveelheid schimmel moet je misschien langer wachten voordat je het afspoelt. Maar dat merk je vanzelf. En gebruik altijd handschoenen als je dit gaat doen. Deze goedjes zijn alles behalve goed voor je handen en als je net je nagels hebt gelakt wil je al helemaal niet dat ze lelijk worden!

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten