menu

Pestende ouderen

Pestende ouderen zijn er ook! Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook in de Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen wordt er gepest. En het CDA wil daar iets aan doen.

Onder de tafel schoppen

Pesten, roddelen en zelfs elkaar onder de tafel schoppen. In Den Haag wil het CDA van het stadsbestuur weten wat verzorgingshuizen in de stad hiermee doen. Maar volgens het CDA ligt er wellicht ook een taak voor de gemeente weggelegd. Kunnen er meer maatregelen worden getroffen? Of kunnen pestende ouderen met behulp van een vertrouwenspersoon worden aangepakt?

Pestende ouderen net kinderen

Alsof je terug op het schoolplein bent. Het pesten in verzorgingshuizen bestaat uit het maken van nare opmerkingen, roddelen, elkaar schoppen en medebewoners overslaan bij een traktatie. “Pesten in verzorgingshuizen leidt tot veel verdriet en vereenzaming”, aldus CDA-woordvoerder ouderenzorg Mohamed Mahawat Khan. “Ouderen worden buitengesloten of sluiten zichzelf door het gepest uit. Hierdoor komen zij hun kamer niet meer uit en mijden activiteiten.”

Oplossing

Herken jij dit of heb je ervaring met pestende ouderen? Misschien heb je wel ideeën over hoe dit probleem moet worden opgelost. Op de redactie van NED7 zijn wij heel benieuwd naar jouw mening. Laat dus hieronder het artikel of op onze Facebook community een berichtje achter.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten