Wonen

Met persoonlijke aandacht zorgen voor een passend interieur

Persoonlijke aandacht is een belangrijk onderdeel van de zorg die Domus Magnus levert. Dat geldt ook voor hoe haar locaties eruit zien.

Persoonlijke aandacht

Ouderen en hun familieleden hebben duidelijke ideeën bij het zoeken naar een nieuwe woonzorgvoorziening en de kwaliteit van de ondersteuning en zorg die zij nodig hebben. Zij vinden het belangrijk dat deze positief bijdragen aan hun kwaliteit van leven. Bij goede ondersteuning en zorg draait het niet alleen om medische zaken, maar ook om zo lang mogelijk het leven te leiden dat je wilt en/of gewend bent. Bij een nieuwe woonvorm hoort een prettige fysieke omgeving.

Alle locaties van woonzorgorganisatie Domus Magnus, of het nu om een oude stadsvilla of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken door heel het land. De kleinschalige locaties zijn vertrouwd en persoonlijk, dit wordt door vertaald naar het interieur. Om de omgeving optimaal aan te laten sluiten op de zorg voor ouderen, luisteren wij naar de wensen en behoeften van de bewoners. Vanuit onze zorgexpertise wordt op elke locatie samen met een vaste interieurstyliste een huiselijke en intieme sfeer, met de juiste dosis prikkels, gecreëerd.

Zorg om interieur

De bewoners zijn gebaat bij een warme, sfeervolle en fijne omgeving. Hierdoor voelen zij zich thuis en op hun gemak. In de gemeenschappelijke ruimten ontmoeten bewoners elkaar. Zij hebben de mogelijkheid om daar samen te dineren en mee te doen met de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het vormgeven en stylen van deze ruimten bepaalt dan ook de beleving van de woonzorglocatie. Belevingsgerichte zorg is vooral belangrijk voor mensen met een vorm van dementie. Hierbij is een goede harmonie tussen materialen en kleuren essentieel, een kloppend totaalconcept doorgevoerd tot in de muurprint en lampen, leidt tot een goede gemoedstoestand van de bewoners.

Vertrouwde sfeer

De fysieke omgeving van een persoon met dementie kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven. Mensen met dementie zijn gevoeliger voor prikkels en hebben daardoor een grotere behoefte aan herkenning. Speciaal voor hen zijn er rustige ruimten ingericht waar minder afleiding van buitenaf is. Het leven in een natuurlijk ingerichte omgeving zorgt voor vermindering van pijn en stress en lagere vermoeidheid. Voor de warme en natuurlijke uitstraling worden materialen als zacht velours en vilt ingezet. Daarbij spelen planten een belangrijke rol bij geluiddemping en de (imiterende) verlichting bij het dag- en nachtritme. Door meer daglicht te creëren, wordt het ritme van mensen met dementie verbeterd, waardoor zij zich minder rusteloos of angstig voelen.

Kleurgebruik

Eén van de belangrijkste aspecten is dat ouderen verbinding moeten voelen met hun omgeving, ook hierin is de natuur een inspiratiebron. De kleur groen werkt kalmerend en geeft een gevoel van leven en een nieuw begin. De kleur bruin werkt aardend en blauw geeft vertrouwen. Deze kleuren komen op verschillende plekken terug in het interieur van de zorginstelling. Een treffende vertaling in meubels, kleuren, stoffen en materialen zorgt voor balans tussen rust en reuring. Met als doel voor iedere bewoner een fijne plek in het huis, waar hij of zij zich thuis voelt.

Meer weten?

Wil je meer weten over zorgorganisatie Domus Magnus? Bezoek dan de website hier.

Ook interessant

Scroll to top blauw