menu

Ontslagen in de thuiszorg

Er vallen ontslagen in de thuiszorg. 140 huishoudelijke hulp medewerkers van TSN Thuiszorg in Stadskanaal, die een vast contract hadden, krijgen ontslag. Bovendien wordt het contract van 18 medewerkers met een contract voor bepaalde tijd niet verlengd.

Maar niet alleen in Stadskanaal worden er mensen ontslagen bij TSN Thuiszorg, ook in Kampen krijgen 34 thuiszorgmedewerkers met een vast contract ontslag. 

Huishoudelijke hulp weg

De gemeente Stadskanaal gaat per 1 oktober stoppen met het afnemen van huishoudelijke hulp bij TSN Thuiszorg. En ook in Kampen is dat het geval. Hier kunnen inwoners sinds 1 juli via de Wmo huishoudelijke hulp inkopen tegen een eigen bijdrage.

Te kleine portemonnee voor hulp

Volgens directeur Zion Jongstra van TSN, zijn de gevolgen van alle veranderingen met de huishoudelijke hulp enorm. Inwoners van Stadskanaal kunnen weliswaar ook, met hulp van de Huishoudelijke Hulp Toelage, hulpen in huis blijven inkopen, maar daar moeten ze wel een eigen bijdrage voor meebrengen. 20% van de cliënten in Stadskanaal wil daar ook daadwerkelijk gebruik van maken. Volgens TSN is dat aantal zo laag omdat de meeste mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben een eigen bijdrage niet kunnen betalen.

Ontslagen in de thuiszorg

In het totaal vallen er bij TSN Thuiszorg bijna 650 ontslagen door heel Nederland. Voor al deze ontslagen is al een sociaal plan gemaakt. Bovendien meldt TSN Thuiszorg dat de loonsverlaging die is doorgevoerd bij zo’n 43.000 werknemers niet zal worden teruggedraaid.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten