menu

Last van vermoeidheid

Ken je dat? Je hebt last van vermoeidheid, terwijl het hartje zomer is en je eigenlijk bomvol energie moet zitten van dit prachtige weer. Hoe komt dat toch? En nog belangrijker: hoe kom je er vanaf? Speciaal voor mensen die last van vermoeidheid hebben, heb ik 4 handige tips om snel weer te kunnen genieten van de zomer!

Last van vermoeidheid tijdens de zomer

Het is zomer en je zou eigenlijk een gat in de lucht moeten springen omdat je vol energie zit. Nou, dat kan wel eens zwaar tegenvallen. Want ondanks het mooie weer zijn er heel veel mensen die juist loom worden en last van vermoeidheid hebben. Hoe komt dat toch?

Dik bloed

Heel simpel. Die last van vermoeidheid komt omdat je waarschijnlijk nog dik bloed hebt van het koude weer. En als de zomer laat begint, omdat dat koude weer blijft aanhouden, duurt het ook een stuk langer voordat ons bloed dunner is geworden. Maar…gelukkig kunnen we ons bloed een handje helpen!

Water drinken

Voldoende water drinken is heel belangrijk. Het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen in je lichaam én is belangrijk voor het goed functioneren van je organen. Maar het is belangrijk dat je echt voldoende water drinkt. Niet in de vorm van koffie, thee of andere dranken waar water een onderdeel van is. Nee, gewoon puur en zuiver water. Dus gooi niet die flesjes weg, maar vul ze met water. Zo weet je ook direct hoeveel je nog moet drinken tijdens de dag.

Zout eten

Ja ja, ik hoor het je al zeggen: “We mogen toch niet zoveel zout eten?”. Dat klopt! Maar toch is het met die warmte soms belangrijk dat je net even wat meer zout tot je neemt, want zout houdt vocht vast. En dat is belangrijk bij die hitte. Dus niet meteen een berg zout. Nee, gewoon een klein beetje op je hand of misschien een kopje bouillon. Voorkomt uitdroging en pept je lekker op.

Brandnetelthee

En dan nu het kruid waar ik dol op ben! Het is een echt wonderkruid in mijn ogen. Brandnetel. Het groeit overal en we vinden het maar niets dat “onkruid”. Maar niets is minder waar. Brandnetels zijn echt een wonder van de natuur. Het zuivert het bloed en maakt het op natuurlijke wijze dunner. Daarom neem ik altijd brandnetelthee. 2 kopjes per dag is voldoende. En je voelt je weer helemaal het mannetje…of vrouwtje natuurlijk!

Suiker

Ja, ik hoor je alweer zeggen: “Suiker? Dat mogen we toch ook niet meer?”. Nou, jawel hoor. Soms is een klein beetje suiker dé manier om snel van die vermoeidheid af te komen. Tuurlijk, suiker is niet gezond, dus matig je suiker inname en kijk goed op de lijst met ingrediënten, want overal zit suiker in tegenwoordig. Maar je hoeft ook weer niet als een kluizenaar te leven. Een klein beetje suiker om die oppepper te krijgen voor wie last van vermoeidheid heeft…dat mag best!

Honing op je lippen

En bij suiker kan je bijvoorbeeld ook denken aan wat honing, als het net wat beter wil doen. Smeer wat honing op je lippen. Zo krijg je gefaseerd wat suiker in je lichaam. En honing is een perfecte en natuurlijke balsem voor je lippen! Sla je direct twee vliegen in één klap.

Over vliegen gesproken

Marja heeft nog meer tips, zoals deze handige manieren om van fruitvliegjes en vliegen af te komen.

Bekijk haar tips hier »»»

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

 

Bestellen

Marja Middeldorp’s boek ‘De Grote Super Sopgids’ staat vol handige tips en weetjes voor het moderne huishouden van nu.

Koop bij bol.com

Marja Middeldorp Super Sopgids omslagfoto

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten