menu

Kalk voorkomen in de badkamer

Kalk voorkomen in de badkamer met autowax? En met scheerschuim ervoor zorgen dat je spiegels niet meer beslaan? NED7 schoonmaakdiva Marja Middeldorp heeft weer twee handige Supersoptips voor in de badkamer. En we hebben ze direct uitgeprobeerd…ze werken echt!

1. Scheerschuim op de spiegels

Er is in de badkamer ’s ochtends niets vervelender dan na het douchen je spiegel te moeten schoonmaken om jezelf te kunnen zien. Je spiegel beslaat opnieuw en er blijven altijd van die vervelende strepen achter. Maar daar heb ik een handige oplossing voor!

Smeer, voordat je gaat douchen, een beetje scheerschuim (geen scheergel!) op de spiegel. Wrijf het direct goed uit met een stuk keukenpapier of een schoon doekje. Je zult zien dat je spiegel nu niet meer beslaat tijdens het douchen en het blijft mooi streeploos schoon.

2. Scheerschuim als gezichtsmasker

Wist je trouwens dat je scheerschuim heel goed kunt gebruiken als gezichtsmasker? Er zit namelijk aluin in ouderwets scheerschuim en dat is een zuiveringszout. Daarom werkt het ook altijd zo goed tegen het bloeden als je per ongeluk jezelf bezeerd met een scheermesje.

NED7 leestip

Meer handige tips van Marja

3. Kalk voorkomen met autowax

Wat autowax kan doen voor je auto, kan het ook voor de tegels in je badkamer. Zodra je de badkamer hebt schoongemaakt wrijf je wat autowax op je tegels. Direct goed uitwrijven met keukenpapier of een schone, droge doek. En je zult zien dat ze niet alleen prachtig glimmen. Door de autowax glijdt het water direct van de tegels af tijdens het douchen en kunnen er geen kalkplekjes ontstaan.

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

 

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten