menu

Kaarsvet verwijderen

Kaarsvet verwijderen zonder je tafelkleed, tapijt of kleding kapot te maken? Onze eigen schoonmaakdiva Marja Middeldorp heeft er een handige én makkelijke oplossing voor!

Kaarsvet verwijderen hoe doe je dat?

Ja lieve mensen, denk je gezellig of romantisch een kaarsje aan te steken en blijf je opeens zitten met kaarsvet op je tafelkleed of kleding. Maar voordat je een mes pakt en het eraf begint te schrapen, zeg ik HO! Niet doen, want je maakt onnodig de ondergrond kapot. Probeer eerst het volgende. Het enige wat je nodig hebt is een strijkijzer en een rol keukenpapier. Het strijkijzer heb je nodig om het kaarsvet te verwarmen en ‘vloeibaar’ te maken en het papier zuigt het vet op. Zo kom je dus heel makkelijk van het kaarsvet af. Maar belangrijk is wel dat je steeds een schoon stuk van het keukenpapier gebruikt, anders druk je het vet weer terug in de ondergrond.

Huishoudelijke Hulp Toelage

Mijn tips helpen je hopelijk om het huishouden een stuk makkelijker en aangenamer te maken. Maar wat als je niet meer in staat bent om zelf het huishouden te doen? Dan ben je afhankelijk van een huishoudelijke hulp. Die huishoudelijke hulp kost geld en tegenwoordig wordt van veel mensen verwacht dat ze een eigen bijdrage leveren om die hulp te betalen. Maar om die mensen te helpen die dat niet zomaar kunnen, is er de zogenaamde Huishoudelijke Hulp Toelage. Niet onbelangrijk dus als je wat extra hulp kunt gebruiken. Maar, je moet wel even contact opnemen met het Wmo-loket in jouw gemeente om te checken of je hier gebruik van kunt maken. Doen hoor!

Huishoudelijke Hulp Toelage artikelbanner

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Koop Marja’s handige boek

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten