menu

Is textiel veilig in de zorg?

Na alle berichten over de kwaliteit van de zorg in Nederland, is er weer iets nieuws. De zogenaamde ‘Nationale Textielverzorgingsbenchmark’. Dat is niet alleen een mondvol, maar ook een wasmand vol! Deze nieuwe benchmark moet zorgorganisaties namelijk helpen om de kwaliteit en hygiëne van textiel de zorg te verbeteren.

Miele Professional is de Nationale Textielverzorgingsbenchmark gestart, maar wat is het precies? Het is een online enquête die medewerkers in de zorg moeten invullen. Miele wil graag minimaal 2.000 zorginstellingen en locaties benaderen en vragen mee te doen.

Persoonsgebonden wasgoed

Nadat het onderzoek is gedaan hoopt Miele Professional dat er een goed en representatief inzicht ontstaat in hoe zorginstellingen omgaan met persoonsgebonden wasgoed, de kwaliteit van zorg voor cliënten, de omgang met medewerkers én de financiën. Maar ook duurzaamheid is hierbij een belangrijk onderwerp.

Is textiel veilig?

De komende maand september kan online de benchmark nog worden ingevuld. Hierna wordt alle data grondig geanalyseerd en worden de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt. Met de Meervoudig Schoon Index (MSI) wordt inzichtelijk gemaakt hoe instellingen scoren op zaken als hygiëne, hospitality, regie en het gevoel van eigenwaarde voor cliënten, financiële transparantie en duurzaamheid. En hopelijk wordt hiermee de zorg verder verbeterd als het gaat om wasgoed, hygiëne en alles wat daarbij komt kijken!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten