menu

Hoe voorkom je lekkende kaarsen?

Lekkende kaarsen, we kennen ze allemaal wel. Maar wist je dat er een heel eenvoudige manier is om het lekken van kaarsen tegen te gaan? Onze enige echte schoonmaakdiva Marja Middeldorp heeft het antwoord!

Lekkende kaarsen verleden tijd!

Inderdaad, vanaf nu is het zogenaamde lekken van kaarsen, dus als al dat kaarsvet langs de kaars begint te lopen op je prachtige tafelkleed, verleden tijd. Want, ik heb een heel eenvoudige oplossing om te voorkomen dat dit kaarsvet begint te druipen.

Water met zout

Voordat je een nieuwe kaars in de kandelaar zet vul je een bak of een half afgeknipte frisdrankfles met water én een scheut zout. Even goed roeren zodat het zout oplost in het water en vervolgens zet je de kaars of kaarsen, als je er meerderen hebt, in het water. Wacht een paar minuten zodat het zout goed aan de kaars kan hechten. Nu haal je ze eruit, maar…je droogt de kaarsen niet af! Heel belangrijk hoor, want anders haal je het zout weer van de kaarsen af en dat is niet de bedoeling. Het zout voorkomt straks namelijk dat je lekkende kaarsen krijgt. Zet ze nat in de kandelaar. En voilà! Je hebt nooit meer last van lekkende kaarsen.

Wist je dit al?

Ik heb nog meer tips! Wist je bijvoorbeeld dat je financiële steun van de gemeente kunt krijgen voor het inhuren van extra huishoudelijke hulp in huis? Inderdaad, tot het einde van 2016 kun je extra financiële ondersteuning krijgen om het huis schoon te houden als je dit zelf niet meer kunt doen. Je kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket van je gemeente. Doen hoor!

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Koop Marja’s handige boek vol tips bij Bol.com

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten