menu

Hoe maak ik een goed sopje?

Hoe maak ik een goed sopje dat perfect schoonmaakt en geen vette strepen achterlaat? Nou, dat is eigenlijk heel simpel! Maar toch doen heel veel mensen het altijd nog verkeerd. Daarom leg ik jullie vandaag uit hoe je wel een goed sopje maakt, waarmee je gewoon lekker je hele huis schoon kunt schoonmaken.

Een goed sopje maak je zo

Eigenlijk is het heel makkelijk. Maar voordat ik uitleg hoe je echt een goed sopje maakt, leg ik eerst uit hoe je het NIET moet doen. Ik krijg namelijk altijd vragen over dit onderwerp en altijd hoor ik dezelfde fouten die mensen maken. En het is ook wel logisch dat we die fouten maken, want zo wordt het ons voorgeschoteld in tal van reclames.

Te veel zeep

Om te beginnen doen we altijd schoonmaakmiddel in een emmer voordat we de emmer laten vollopen met heet water. Dan schuimt het sop namelijk zo lekker en denken we dat we beter schoon kunnen maken. Bovendien doen we altijd een fikse scheut schoonmaakmiddel in de emmer, omdat we denken: hoe meer schoonmaakmiddel hoe schoner he wordt! Maar niets is minder waar. Schoonmaakmiddel is zeep en zeep is vet. Dus hoe meer schoonmaakmiddel we gebruiken, hoe vetter het wordt. Vooral als we het ook nog een lekker laten schuimen.

Grote Supersopgids artikel banner

Zo maak je het perfecte sopje

Maar nu mijn supersoptip hoe je het juiste sopje maakt. Om te beginnen laat je de emmer vollopen met heet water, terwijl je nog helemaal niets, maar dan ook echt niets eraan toevoegt. Pas als de emmer vol is met water doe je er een heeeeel klein scheutje schoonmaakmiddel bij. Vervolgens een klein scheutje ammonia en voila. Je hebt een goed sopje waarmee je alles perfect schoon kunt maken. Schoonmaakmiddel maakt namelijk schoon, terwijl ammonia ontvet.

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten