menu

Het huishouden is topsport

Wist je dat het huishouden een perfecte manier is om flink wat calorieën te verbranden? Wil je dus in conditie blijven dan heb je helemaal geen duur abonnement bij de sportschool nodig, waar je toch niet naartoe gaat. Je zorgt gewoon voor een opgeruimd en schoon huis!  

Calorieën verbranden met het huishouden

Lekker in het huis werken houdt je fit en gezond. Dat is altijd mijn motto geweest. Bovendien zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimde hoofd. Dus, verdoe je tijd niet op de bank en betaal ook een sportschool niet maandelijks een vast bedrag. Gewoon stofzuigen (375 kcal), de trap op en aflopen (250 kcal) en ramen zemen (200 kcal). Allemaal handelingen die niet alleen je huis in topconditie houden, maar ook jezelf.

Zorg goed voor je lichaam

Maar pas op! Ga niet in één keer te hard aan de slag, want als je het niet gewend bent kun je zo een lichte blessure oplopen. Het is net als sport. Daar ga je ook niet opeens 100 kilo tillen als je het nog nooit hebt gedaan. Ik ben bij mijn fysiotherapeut in de buurt langs gegaan om mezelf te testen. Duurt niet lang en kan een hoop ellende voorkomen!

De Fysiotherapeut artikelbanner

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan hieronder een berichtje achter.

Handtekening Marja met lipstift

Koop Marja’s handige boek

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten