menu

Gezonde kamerplanten

Nu het weer volop lente begint te worden komen de meesten van ons ook weer in de stemming om aan de slag te gaan met de tuin én met de planten in huis. Er waait weer een frisse wind door ons land en dat betekent ook dat zowel buiten als binnen nieuwe planten halen. Maar hoe zorg je voor gezonde kamerplanten waar je zo lang mogelijk van kunt blijven genieten? Wij hebben wat tips voor je gevonden die kunnen helpen.

1. Luchtige aarde

Voor planten is het belangrijk om voldoende lucht te hebben in de aarde, zodat ze kunnen “ademen”. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende lucht zit in de aarde? Je zult het misschien niet geloven maar gebruikte theeblaadjes en koffiedik kunnen hiervoor zorgen. Vermeng dit met de aarde en je bent op weg om gezonde kamerplanten te creëren.

2. Thee inschenken

Wij vinden een lekkere kop thee op z’n tijd heel lekker, maar wat blijkt. Ook kamerplanten varen wel bij een kop thee. Wil je dus gezonde kamerplanten, geef ze dan af en toe een kopje afgekoelde thee, daar krijgen ze een flinke oppepper van.

3. Kookvocht

Het kookvocht van bijvoorbeeld eieren zit vol met goede voedingsstoffen om gezonde kamerplanten te krijgen. Gooi het kookvocht dus voortaan niet meer weg, maar vang het op voordat je de eieren laat schrikken onder de koude kraan.

 

bron: We Love Home

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten