menu

Gevaarlijke bacterie in de keuken

Oh jee oh jee, wist je dat er jaarlijks maar liefst 700.000 mensen op de eerste hulp in het ziekenhuis belanden?! En als je wist waarom, dan zou je wel weten wat je vanaf nu in de keuken niet meer moet doen. Vooral met de warmte deze zomer!

Gevaarlijke bacterie in de keuken

Je weet het nu gelukkig. Het gevaarlijkste voorwerp in je keuken is niet dat scherpe mes of die keukenmachine, maar gewoon dat kleine gele doekje dat wij zo graag gebruiken. Het zit bomvol bacteriën en we gebruiken het eindeloos. En ook al lijkt het schoon van buiten, van binnen is het dat absoluut niet. Sterker nog, het is een ideale plek voor bacteriën om zich te ontwikkelen. Het is nat, het is warm en wordt snel vergeten. En even onder de hete kraan houden, zoals we altijd doen, is niet voldoende. Vanaf nu vervang je het doekje dus iedere dag. Het is echt geen grapje dat er maar liefst 700.000 mensen jaarlijks op de EHBO terecht komen door dit onding. Doe het vieze doekje in de wasmachine of afwasmachine en gebruik een schone om de dag weer goed te starten. En nog beter is het, vooral tijdens warme zomers als deze, om wat vaker keukenpapier te gebruiken.

Vies ruikend huis als je thuiskomt

Ken je dat? Je bent een paar dagen weg geweest, je komt thuis en je huis ruikt gewoon vies. Je snapt niet waar het vandaan komt want er staan geen vieze vuilniszakken die je vergeten was weg te gooien. En ook de ijskast is schoon. Maar wat is het dan wel? Het zijn hoogstwaarschijnlijk de afvoertjes in huis. Onderin de afvoer staat altijd een laag water. Als dat stil blijft staan ontwikkeld zich ook daar een bron van bacteriën. Tja, wat nu, want moet je dan speciaal je buurvrouw vragen af en toe langs te komen om de kraan aan te zetten? Nee hoor! Je gebruikt gewoon wat slaolie. Inderdaad, je leest het goed. Olie vormt een laagje op het water waar die geur niet doorheen kan komen. En dat zorgt er weer voor dat je huis lekker fris ruikt als je thuiskomt. Vervolgens zet je een ketel met wat heet water op en dat schenk je in de afvoertjes. Zo, nu kan je weer met een gerust hart verder.

Handtekening Marja met lipstift

Meer tips van Marja

Dat een bacterie in de keuken onopgemerkt z’n gang kan gaan dat weet je nu gelukkig. Maar Marja heeft meer tips. Hoe hou je bijvoorbeeld het hoofd koel tijdens deze tropische zomerdagen?

Bestellen

Marja Middeldorp’s boek ‘De Grote Super Sopgids’ staat vol handige tips en weetjes voor het moderne huishouden van nu.

Koop bij bol.com

Marja Middeldorp Super Sopgids omslagfoto

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten