menu

Fruitvliegjes verwijderen

Jakkes! Ook al hebben we nu twee dagen regen, de zomer is nog lang niet over en met die warmte hebben we altijd last van vieze fruitvliegjes! Maar hoe kunnen we fruitvliegjes verwijderen? Heel simpel. Het enige dat we nodig hebben is een klein bakje, wat natuurazijn en een paar druppels afwasmiddel. That’s it!

Fruitvliegjes verwijderen deze zomer

Door de warmte tijdens de zomer lijkt je huis vaak een fruitvliegjes magneet. Ze zitten overal waar overrijp of rottend fruit ligt én dan hebben we het nog geen eens over de afvalbak. Waarom zijn die fruitvliegjes altijd precies daar te vinden?

Heel simpel. Het klinkt vies, maar is eigenlijk heel effectief. Om ervoor te zorgen dat hun nazaten direct voldoende voeding hebben zodra ze geboren worden, leggen de fruitvliegjes hun eitjes in het rottende fruit of in andere rottende voedingsbronnen. Eigenlijk dus heel slim. En dat is dus ook de reden waarom fruitvliegjes zich zo snel overal verspreiden in de zomer. Voldoende voedingsbronnen te vinden die wij of op de fruitschaal laten liggen of in de afvalbak gooien. Maar wat moet je dan doen om er voor te zorgen dat fruitvliegjes verwijderen ook echt werkt?

Azijn en afwasmiddel zijn heel effectief

Natuurlijk is het hoe dan ook verstandig om goed op te letten waar de voedingsbronnen in je huis aanwezig zijn. Laat fruit dus niet rotten en gooi regelmatig je afvalzakken weg. Maar, ik heb nog een andere handige tip waarmee fruitvliegjes verwijderen vanzelf gaat!

Het enige dat je nodig hebt is een klein bakje. Dit vul je voor de helft met wat natuurazijn én met een paar druppels afwasmiddel. Sluit het bakje af, even goed schudden en een paar gaatjes in de deksel maken. Dit mengsel zet je naast de fruitschaal en voila! De fruitvliegjes verwijderen zich vanzelf, want die geur vinden ze verschrikkelijk!!!

Meer tips van Marja!

Lees hier Marja’s tips om van je keuken deze zomer een bacterievrije plek te maken.

Vliegen buiten de deur houden

Fruitvliegjes zijn jammer genoeg niet de enige vervelende insecten die je huis binnenkomen deze zomer. Ook van die nare brommende vliegen zijn een grote ergernis van ons allemaal. Maar ook daar heb ik een super handige oplossing voor. Een oplossing die ik heb afgekeken van het platteland. Op het platteland weten ze namelijk precies hoe je vliegen buiten de deur houdt, zonder giftige middeltjes.

Plastic zakje, water en een stukje touw

Je zal het bijna niet geloven, maar het werkt echt. Vul een plastic zakje met water. Maak het dicht met een stukje touw en hang dit op bij de deur. Door de glinstering van de zon zorg je dat je vliegen en andere insecten buiten de deur houdt. Die glinstering vinden ze namelijk verschrikkelijk.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad!

Handtekening Marja met lipstift

 

Bestellen

Marja Middeldorp’s boek ‘De Grote Super Sopgids’ staat vol handige tips en weetjes voor het moderne huishouden van nu.

Koop bij bol.com

Marja Middeldorp Super Sopgids omslagfoto

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten