menu

Extra huishoudelijke hulp met toelage

Stel, je hebt (extra) huishoudelijke hulp nodig want je bent zelf niet meer in staat om schoon te maken thuis. Dan kun je misschien (extra) hulp krijgen tegen een voordelig tarief. Het heet de Huishoudelijke Hulp Toelage en een aantal gemeenten biedt deze regeling aan.

Ik krijg regelmatig vragen van mensen die minder huishoudelijke hulp krijgen sinds de invoering van de Wmo 2015. Reden voor mij om op zoek te gaan naar antwoorden. En zo kwam ik op deze Huishoudelijke Hulp Toelage. Maar hoe werkt het eigenlijk? En hoe kom je erachter of jouw gemeente deze toelage aanbiedt en of jij hier gebruik van kunt maken?

Huishoudelijke Hulp Toelage

Gemeenten krijgen geld van het Rijk voor (extra) huishoudelijke hulp en (extra) persoonlijke diensten. Zij kunnen zelf beslissen op welke manier zij dat geld inzetten voor hun inwoners. Bij een aantal gemeenten wordt dit geld ook gebruikt voor de Huishoudelijke Hulp Toelage. Door deze toelage betaal je een lagere eigen bijdrage voor die (extra) hulp in het huishouden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag van zo’n € 7,50 tot € 12 per uur. De rest van het bedrag dat een professionele hulp eigenlijk kost, betaalt de gemeente dan uit de (subsidie)regeling van de Huishoudelijke Hulp Toelage. Kijk, dat kan een hoop schelen!

Huishoudelijke Hulp Toelage artikelbanner

Kom je in aanmerking?

Vraag is natuurlijk: geldt de regeling ook in jouw omgeving en kom jij hiervoor in aanmerking? Je kunt het beste zelf contact opnemen met medewerkers van het Wmo-loket in jouw gemeente. Zij kunnen je verder helpen met deze vragen. Iedere gemeente heeft zo’n Wmo-loket. Doen hoor!

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

Marja's Super Sopgids artikelbanner boek

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten