menu

Een huisgenoot van 93 jaar

Bij Humanitas Deventer experimenteren ze al langer met inwonende studenten in het verpleeghuis. En met heel veel succes. Zoveel succes zelfs dat dit experiment tot in Australië op de nationale televisie te zien was!

Een huisgenoot op leeftijd

Directrice Gea Sijpkes van Humanitas Deventer kwam ooit op het idee om studenten als proef een gratis kamer in het verpleeghuis aan te bieden. Kosten en inwoning in ruil voor 30 uur “vrijwilligerswerk” met de oudere huisgenoten. 5 studenten deden mee met de proef en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Wereldwijd aandacht

Humanitas Deventer was zo vooruitstrevend met dit idee, dat journalisten van over de hele wereld op bezoek kwamen om te kijken hoe het was om een huisgenoot op leeftijd te hebben. Er kwamen onlangs zelfs journalisten uit Australië over om een korte documentaire te maken over de bewoners. En de bewoners zijn stuk voor stuk positief. Er wordt gelachen, gepraat, gewandeld en er wordt zelfs een spelletje bierpong gespeeld!

Foto: SBS Dateline, Australië

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten