menu

Doof en op kamers

Hoe handig is dat? Je bent doof en gaat studeren, dus krijg je de kans om op kamers te wonen met anderen in een aangepaste woning. En hoe handig is het dat je student gebarentaal bent en je gaat op kamers wonen met medebewoners die juist doof zijn.

Integreren in de dovenwereld

Stichting Studentenhuisvesting (SSH) kwam op het idee. Dove studenten voelen zich regelmatig eenzaam tussen studenten die hun niet begrijpen of die geen rekening met hun houden. Daarom kwam de SSH op het idee om hier iets aan te doen. En de oplossing was eenvoudiger dan ze dachten. Waarom gaan dove studenten niet gewoon samenwonen met studenten gebarentaal? Zij begrijpen elkaar beter en de studenten gebarentaal oefenen zo niet alleen op school, maar ook in de dagelijkse praktijk. Een absolute win-win situatie dus.

Doof en op kamers in Utrecht

Op de campus in Utrecht wonen ze met elkaar en iedereen is tot nu toe enthousiast. “Zo integreer ik echt in de dovenwereld”, aldus Roos Wolkenfert. Roos is vierdejaars student gebarentaal. “Ik kan me zo perfect ontwikkelen en leer ook nog eens nieuwe mensen kennen.” Zij woont samen met Vera van Dijk. Vera is doof en volgt een MBO-studie Bouwkunde.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten