menu

Careyn onder een vergrootglas

De IGZ lijst die afgelopen week werd gepubliceerd zorgde voor veel commotie binnen de verpleeghuiszorg. Niet alleen bij de vele zorgorganisaties zelf, maar ook bij de familie van bewoners. En terecht! Maar hoe zit het nu werkelijk en moeten wij ons als familie zorgen maken over de veiligheid en de zorg voor onze ouders?

Wij spraken de 11 zorgorganisaties die onder ‘verscherpt’ toezicht staan en vroegen hun om een reactie. Als eerste reageert vandaag zorgorganisatie Careyn uit Utrecht, Brabant en Zuid-Holland.

Grote verbazing

Dat Careyn op de gepubliceerde IGZ lijst staat betekent dat de komende periode de IGZ (onaangekondigde) inspectiebezoeken zal gaan afleggen. Hierbij zullen ook bestuursgesprekken worden gevoerd. Dit is geen formele maatregel zo blijkt en zorgorganisatie Careyn staat dus ook niet onder verscherpt toezicht, alhoewel dit wel wordt gesuggereerd door de publicatie van de lijst.

Geef ook jouw mening?

[socialpoll id=”2370637″]

Verbeterde zorg bij Careyn

In 2015 heeft de IGZ vier locaties van Careyn bezocht: De Ark, Tamarinde, Plantage en Grootenhoek. Naar aanleiding van deze bezoeken zijn specifieke verbeterplannen opgesteld en uitgevoerd. Ook zijn deze verbeterplannen al enige tijd geleden afgerond, wat ook bevestigd is door de IGZ. Nooit is er sprake geweest van verscherpt toezicht.

Verregaande reorganisatie

Careyn heeft de afgelopen jaren met alle veranderingen zware tijden doorgemaakt. Met het aantreden van de nieuwe Raad van Bestuur in 2014 is een omvangrijk veranderprogramma ontwikkeld en ingevoerd. Het programma is nog niet afgerond maar ligt nog steeds op koers. Dit is ook niet zo gek aangezien Careyn een organisatie is van meer dan 40 locaties, verdeeld over 3 provincies. Uitgangspunt van de reorganisatie is dat alles efficiënter wordt en dat het altijd draait om de best mogelijke zorg voor bewoners. In minder dan 2 jaar tijd is de overhead bijvoorbeeld al met ruim 50% teruggebracht!

Investering in de toekomst

Ondanks alle bezuinigingen is er in zowel 2015 als 2016 ruim 13,5 miljoen euro geïnvesteerd in het bevorderen van de deskundigheid en scholing van de zorgmedewerkers. Ook is er hard aan gewerkt om van alle locaties de kwaliteit en de veiligheid goed in kaart te brengen en de organisatie reageert direct op tekortkomingen als die er zijn. Alle locaties krijgen steeds meer en meer te maken met cliënten die zwaardere zorg nodig hebben omdat ze pas later naar een verpleeghuis komen. Maar de Raad van Bestuur van Careyn heeft alle vertrouwen in de zorgmedewerkers die zich iedere dag voor de bewoners inzetten. En de familie kan er dan ook op vertrouwen dat hun ouders goede en absoluut veilige zorg krijgen.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten