menu

Brandveiligheid bij ouderen thuis

Brandveiligheid bij ouderen is een onderwerp dat gelukkig steeds meer aandacht krijgt. Ouderen blijven tegenwoordig langer zelfstandig thuis wonen en dat vraagt om meer aandacht voor veiligheid.

Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt altijd gezegd. En nu betekent het niet dat wij alles moeten of kunnen voorkomen, maar een eenvoudige check is meestal al voldoende. Een stekkerdoos die kapot is, een rookmelder die het niet meer doet of de aanschaf van een waterkoker die voorkomt dat een fluitketel droog kookt.

Mensen met dementie

Maar het zijn niet alleen dergelijke kleine zaken die de brandveiligheid bij ouderen kunnen verbeteren. De brandweer zelf is ook hard bezig zich aan de veranderende situaties aan te passen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met mensen met dementie in crisissituaties? Om de brandweer te helpen zich op dergelijke situaties voor te bereiden heeft Alzheimer Nederland speciale cursussen ontwikkeld die de brandweer hierbij kunnen ondersteunen.

Brandveiligheid bij ouderen in Drenthe

Bij de brandweer in de regio Drenthe hebben ze een dergelijke scholing al gehad en kregen ze vorige week een speciaal certificaat Dementievriendelijk uitgereikt door Alzheimer Nederland. In Drenthe is de brandweer de eerste in Nederland die op dergelijke situaties is voorbereid en hopelijk volgen meer afdelingen van de brandweer dit voorbeeld.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten