menu

Ben jij klaar voor de winter?

Terwijl ik het intik denk ik nu al weer met weemoed terug aan het heerlijke warme weer van het voorjaar en de zomer. Maar ja, die dagen liggen al weer ver achter ons en de winter staat voor de deur. En dan dringt de vraag zich op: Ben jij wel klaar voor de winter?

Verlaagde weerstand

In deze overgangsperiode is het altijd oppassen geblazen, want met onze gedachte zitten we namelijk nog bij dat lekkere warme zomerweer, terwijl ons lichaam al een opdonder krijgt van koudere temperaturen. En hoe je het wendt of keert, wij moeten ons lichaam de tijd gunnen om de overgang te maken naar een ander seizoen. Dus, in voorbereiding op de winter kunnen we het beste nu al beginnen met het versterken van onze weerstand. Als we dan eenmaal echt in het winterseizoen zitten zijn we op volle sterkte en kunnen we ongestoord én gezond die winter doorkomen.

[irp]

Een multivitamine

Wij eten natuurlijk al het hele jaar door heel gezond: lekker veel fruit, heel veel groente en genoeg andere verse producten waarmee we koken. Maar, nu het kouder aan het worden is verbranden wij extra energie om onze temperatuur op pijl te houden. En dan kunnen we dus ook wat extra energie gebruiken. Nu kunnen we natuurlijk nog meer versproducten eten, maar daar zit wel een limiet aan. Straks groeit de sla nog uit onze oren! Daarom neem ik iedere dag een multivitamine tablet. Gewoon ’s ochtends bij het ontbijt. Daar zit net dat extra beetje in dat je nodig hebt om goed beslagen ten ijs te komen en het geeft je, in ieder geval gevoelsmatig, extra energie.

Thee drinken

Onze buren aan de andere kant van de Noordzee doen het al lang en daar hebben ze een goede reden voor. Dagelijks thee drinken is goed voor de gezondheid en vooral voor je weerstand. Vooral groene thee zit vol met antioxidanten. Bovendien is groene thee hartstikke goed voor de spijsvertering en dus voor een gezonde darmflora. En waar is dat ook goed voor? Inderdaad: je weerstand. Plus je valt er, in principe, ook van af. Wat wil een mens nog meer?!

[irp]

Ontspanning

Voldoende ontspanning is essentieel voor je gezondheid en je weerstand. Rust en slaap, onderschat het belang ervan niet. Stress is namelijk een killer voor je immuunsysteem en het maakt je makkelijk ontvankelijk voor een simpel griepje.

Klaar voor de winter!

Zo, nu ben je klaar voor de winter. Natuurlijk zijn er nog veeeeel meer tips en trucs om de weerstand te verhogen, maar met deze drie gaat het zeker lukken. En als ik dan toch nog één essentiële tip mag geven: draag een goede warme jas! Die wordt namelijk ook heel vaak gewoon vergeten.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder.

Handtekening Marja met lipstift

 

NED7 leestip

Meer handige tips van Marja

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten