menu

5 online marktplaatsen voor hulp

Als je slecht ter been bent of wat ouder en je kunt niet alles meer zelf doen, dan zijn er tegenwoordig tal van online marktplaatsen voor hulp te vinden. Omdat je niet altijd je buren, familie of vrienden om hulp wil vragen, kan zo’n platform uitkomst bieden. Daarom heeft vergelijkingssite Alleszelf.nl 5 van deze online marktplaatsen voor je op een rijtje gezet, zodat je altijd zelf opzoek kunt gaan naar hulp waar dit nodig is.

Vrijwilligers vinden

Er zijn altijd al manieren geweest om een vrijwilliger bij jou in de buurt te vinden die kan helpen met klusjes of dingen die je zelf niet meer kunt. Of je nu een briefje ophangt bij de supermarkt of een organisatie belt zoals Humanitas. De manier waarop je een vrijwilliger vindt is altijd heel divers geweest en met de komst van het internet nu ook nog eens een stuk makkelijker! Tegenwoordig kun je met één druk op de knop in contact komen met anderen die hun hulp aanbieden en die bij jou in de buurt zitten.

5 online marktplaatsen voor hulp

Dit zijn 5 online marktplaatsen voor hulp bij jou in de buurt. Natuurlijk zijn dit niet de enige plekken waar je met vrijwilligers in contact kunt komen en ze zijn ook niet allemaal landelijk. Maar er zit vast iets tussen dat kan helpen.

1. Buuv

Buuv is een buurtmarktplaats voor en door bewoners. Zoals ze zelf zeggen op hun website gaat het bij Buuv om wat je als bewoners voor elkaar kunt doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat. En het hoeft ook niet continue. Gewoon wanneer het je uitkomt. Buuv is voor alsnog actief in Noord-Holland (Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Beverwijk, Haarlem, Heemskerk, Heerhugowaard, Oude IJsselstreek, Montferland, Velsen, Zaanstad). Je kunt er allerlei soorten klusjes op vinden: computer en administratie, gezelschap, hobby, huisdieren, huishouden en boodschappen, klussen buitenshuis en tuinieren, klussen in huis, koken, onderwijs, vervoer, verzorging en begeleiding.

2. Goedebuur

Goedebuur is een online marktplaats voor burenhulp die zich richt op Ede en omgeving. Je kunt een advertentie plaatsen om hulp te vragen of juist aan te bieden. Er staan klussen op zoals: tuinieren, onderwijs, administratie, boodschappen, computer, gezelschap, hobby, huisdieren, buiten klussen, binnen klussen. De website is heel erg actief, dus het lijkt alsof het in Ede een groot succes is!

3. Miess

Miess is een landelijk platform waar hulpvraag en -aanbod samen komt. Alles is erop gericht om mensen in staat te stellen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen als zij dat willen. De klussen die op het platform staan zijn: samen boodschappen doen, winkelen, medisch bezoek, wandelen, wandelen met een rolstoel etc., stukje rijden, spel spelen, kop koffie drinken, sporten, naar een buurtavond, voorstelling/film of beurs, fair, evenement gaan, schoonmaken, eten koken/geven, hond uit laten, huisdier verzorgen, tuin verzorgen. In tegenstelling tot de andere online marktplaatsen hierboven moet je als hulpvrager € 5,- betalen voordat je het aanbod kunt zien.

4. ThuisWoonService

ThuisWoonService is met name gericht op Noord en Oost Nederland en wil ook helpen om mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, met volledige eigen regie over hun leven. Het aanbod op de website bestaat uit: zorg/gezondheid, huishoudelijke hulp, sociale hulp, vervoer, dieren, boodschappenservice, oppas, tuin/erf, administratie, computer, studiebegeleiding. Omdat je pas na registratie op de website en na het plaatsen van een oproep kunt zoeken door het bestaande hulpaanbod, is het lastig in gebruik. Bovendien is de website veel meer gericht op een ‘afwachtende’ houding omdat je eerst moet opgeven wat je wil en vervolgens moet afwachten of er iemand op reageert.

5. Zorgvoorelkaar (NLvoorElkaar)

ZorgvoorElkaar is een gebruiksvriendelijk platform waar mensen niet alleen vrijwilligers kunnen zoeken, maar ook professionele begeleiding. De website is landelijk beschikbaar, plus er zijn 36 lokale versies van de website. De volgende diensten zijn er te vinden: gezelschap, activiteitenbegeleiding, creatief & muziek, erop uit, klussen & techniek, vervoer, maaltijden & koken, huishoudelijk. De website is makkelijk in gebruik en heeft landelijk voor alsnog zo’n 3.500 vragers en aanbieders.

Reageren

Auteur

Alleszelf

Alleszelf

Alleszelf is een objectief, onafhankelijk en deskundig platform voor ouderen met informatie en advies over zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten