menu

3 tips voor verkoeling

Oooh, het is eindelijk zomer! En de voorspellingen zijn bijna tropisch. Dus toen ik hier via NED7 een berichtje kreeg van Bert uit Schagen over hoe hij het hoofd koel moet houden deze zomer, heb ik direct 3 handige tips voor verkoeling voor jullie opgenomen die voor de nodige verkoeling kunnen zorgen!

Bekijk Marja’s tips voor verkoeling!

1. Het huis goed luchten!

Begin de dag eerst met het huis luchten. ’s Ochtends vroeg is het nog lekker koel en je ramen en deuren opengooien brengt heerlijke frisse en vooral zuurstofrijke lucht naar binnen. Na 5 of 10 minuten weer sluiten en de rest van de dag gesloten houden. Zodra je midden op de dag, als het het warmst is, de deuren opengooit brengt dat alleen maar warme lucht je huis in. En dat is nou precies wat we niet willen!

2. Thee drinken!

Wist je dat koude dranken drinken of ijsjes eten helemaal niet goed is voor verkoeling?! Echt waar hoor. Wij hebben de neiging dat te doen als het warm is. En natuurlijk, het is heerlijk, maar je lichaam moet zich met man en alle macht aanpassen aan de temperatuur die je tot je neemt. Dit zorgt er juist voor dat je het nog warmer krijgt en dat je overmatig gaat zweten. Dus geen gekoelde dranken of ijsjes, maar juist water op kamertemperatuur of warme thee. Het klinkt gek, maar hier krijg je het juist heerlijk koel door!

3. Luchtige kleding

Met die hitte hebben we vaak maar één reactie en dat is direct kleding uittrekken. Hup, daar gaan de shirtjes, truitjes en andere kledingstukken. Maar hierdoor krijgen we het juist warmer én we verbranden met die sterke zon. Draag daarom luchtige, natuurlijk kleding van linnen of 100% katoen. Dit is lekker licht en het neemt vocht op als je gaat zweten. Veel comfortabeler dus. En het beschermt je veel beter, naast de zonnebrandcrème die je natuurlijk ook gebruikt.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor verkoeling. Maar geniet bovenal van het heerlijke en zomerse weer.

Veel plezier!

Handtekening Marja met lipstift

Bestellen

Marja Middeldorp’s boek ‘De Grote Super Sopgids’ staat vol handige tips en weetjes voor het moderne huishouden van nu.

Koop bij bol.com

Marja Middeldorp Super Sopgids omslagfoto

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten