menu

Veilig feesten deze zomer

Ondanks de wat lauwe zomer gaan we, als we het weerbericht moeten geloven, nog heel wat mooie én warme dagen tegemoet. Perfect weer om erop uit te trekken, evenementen te bezoeken en te genieten van een drukke nazomer. Het evenementen seizoen staat ook weer voor de deur, dus dat komt mooi uit. Van klein tot groot, Nederland staat de komende tijd weer feestend op de barricade. En gezondheid en veiligheid speelt dan een heel belangrijke rol. Op de redactie bij NED7 vroegen wij ons af wat er allemaal achter de schermen gebeurt om deze evenementen mogelijk te maken.

Coördineren van buurtplezier

De zomer is een tijd van ontspanning. We gaan op vakantie, hebben meer tijd voor elkaar en ondernemen leuke dingen. Enthousiastelingen organiseren een BBQ in de buurt, een picknick op zondagochtend in het park, een spelletjesmiddag voor de kids of een uitje met gehandicapten naar het pannenkoekenhuis. Het plaatselijke krantje is vast een onuitputtelijke bron voor nog meer ideeën en bijeenkomsten. Dat gaat dan over redelijk kleinschalige burgerinitiatieven. Zonder deze toppers staat het verenigingsleven leven in menig dorp of stad stil. Er is een groot vangnet van vrijwilligers, mensen en organisaties op gemeentelijk niveau die zich sterk maken voor zo’n evenement. Mooi toch? Zo zorgen we met elkaar én voor elkaar.

Veilig feesten met hulp van de GHOR

Maar wie zet z’n schouders eronder bij een evenement zoals bijvoorbeeld Koningsdag of SAIL? Wie leidt deze dagen allemaal in goede banen? Hoe houden we het gezellig en bovenal veilig? Wij vragen ons dat weleens af. Jij ook? Zo’n evenement van de ‘buitencategorie’ is een samenwerking van veel organisaties en de coördinatie ligt bij één partij en dat is GHOR. GHOR betekent: Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio. De GHOR is onderdeel van de koepelorganisatie van de in totaal 25 GGD’en en GHOR-bureaus (veiligheidsregio’s). Maar genoeg theorie, een filmpje zegt veel meer dan 1.000 woorden. Kijk en verbaas je over hoe groots de zaken achter de schermen wordt aangepakt. Dus, waar gaat jouw volgende uitstapje naartoe? We wensen je alvast heel veel plezier.

met dank aan GGD West-Brabant

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten