Vrije tijd

Terug in de tijd met een oldtimer

Sara Bruinsma neemt mensen terug in de tijd langs bijzondere plekken uit hun leven. En dit doet ze op een wel heel bijzondere wijze.

Terug in de tijd met een oldtimer

Toen ik bedacht dat ik graag een trip met een echtpaar wilde maken zag ik de Opa en Oma van vriendin Maartje Appers voor me. Een vitaal en vrolijk echtpaar waarvan ik hoorde dat ze nog steeds verliefd zijn.

Vanaf het moment dat ik binnen stapte in hun zonnige woning in Uitgeest begon Maarten te vertellen. De meest prachtige verhalen kwamen mij ter oren.

Dames kijken op de boulevard

Ali en Maarten hebben elkaar in 1947 ontmoet op de boulevard in Scheveningen. Maarten zat daar op de Scheepvaartschool en ging in zijn uniform naar de boulevard om “dames te kijken”. Daar trof hij op een bankje de drie jonge dames Jo, Ali en Beb. Maarten kende Jo al en die stelde hem voor aan Ali waar hij meteen als een blok voor viel.

partner content

Sara, for good old times

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor je moeder of oma die 80 wordt? Of wil je een bewoner van een verpleeghuis herinneringen laten (her)beleven? Sara Bruinsma neemt je mee op een reis langs bijzondere plekken uit iemands leven.

Een uniform doet wonderen

Ali en Maarten besloten ter plekke samen langs het strand te gaan wandelen. Het voelde goed, alsof ze elkaar al jaren kenden. Ali was toen 17 jaar oud, Maarten 18. Na deze wandeling bracht hij haar thuis en pakte tijdens het afscheid even haar kinnetje vast. “Heel vreemd”, vond Ali dat. Hij had haar ook best mogen kussen zei ze met een kleur op haar wangen. “Een uniform doet wonderen”, aldus Maarten. De verkering was aan.

Enorm verliefd

Tijdens zijn zeereizen schreven ze veel brieven. Voor vrouwen uit Scheveningen was het de normaalste zaak van de wereld om zonder man te functioneren. Het waren immers allemaal schippers! Ter voorbereiding van zijn eerste grote zeereis kreeg hij een prik tegen de pokken waar hij ziek van werd. Toen kwam Ali voor het eerst bij hem thuis. Dat was even wennen. Ali kwam uit een vissersfamilie. Maarten uit een familie van notarissen. Ze waren zich bewust van de standsverschillen, maar het kon ze er niet van kon weerhouden enorm verliefd te worden.

Elkaar misgelopen

Toen Maarten na anderhalf jaar varen terugkwam in de haven van Rotterdam nam hij in de vroege ochtend meteen een taxi naar zijn Ali. Hij had haar enorm gemist. Niet wetende dat Ali die morgen ook meteen onderweg was gegaan naar hem. Ze stapte het schip op, opzoek naar Maarten. De collega van Maarten herkende haar van de foto. Hij zei; “Hee, ben jij niet het liefje van Maarten? Die is al weg, onderweg naar jou!”  In al hun haast zijn ze elkaar misgelopen.

Terug in de tijd

Inmiddels zijn ze 63 jaar getrouwd en hebben ze een grote familie met kinderen en kleinkinderen. Ze zijn nog steeds dol op elkaar. Filmer Marieke Slinkert en ik gingen met het echtpaar naar Scheveningen voor een trip down memory lane. Terug naar de plek waar ze elkaar voor het eerst zagen, hun eerste woning en veel andere plekken met goede herinneringen. Dat deden we in een mooie oude witte Mercedes Benz en met onderweg een lunch bij de visafslag met familie. Het was een fantastische dag.

video

Ali en Maarten bewijzen dat liefde voor altijd bestaat!

advertentie

Koop Hendrik Groen bij Bol.com

Ook interessant

Scroll to top blauw