menu

Stijlicoon Iris Apfel

Iris Apfel. Als je haar foto ziet herken je haar waarschijnlijk wel en tegelijkertijd weet je toch niet wie het is. En nu dus wel! Een Amerikaanse uit New York, interieurontwerpster, zakenvrouw, stijlicoon. En geloof het of niet, maar eind deze maand wordt Iris Apfel 94 jaar!

Excentrieke bejaarde

Deze buitengewoon kleurrijke en excentrieke dame werd geboren als Iris Barrel in Astoria, Queens in New York. Haar vader was de eigenaar van een zaak voor glas en spiegels en haar Russisch geboren moeder had een kleine kleding boutique. Misschien is het daarom ook heel logisch dat Iris de mode industrie inging én beroemd werd met o.a. haar kenmerkende brillen.

Het Witte Huis restylen

Iris trouwde haar echtgenoot Carl Apfel in 1948 en begon samen met hem een textielbedrijf, genaamd ‘Old World Weavers’. Maar Iris was in haar carrière ook een graag geziene gast in het Witte Huis, waar zij voor maar liefst 9 presidenten het interieur ontwierp.

Documentaire over Iris Apfel

In de documentaire ‘IRIS’ krijgen wij een kijkje in het leven van een vrouw die zelfs op haar 94ste nog niets wil weten over stoppen.

Beroemde uitspraken

Op het internet is Iris Apfel inmiddels ook bekend van haar ongekend leuke en vaak heel rake uitspraken. Zo zei ze bijvoorbeeld eens: “More is more and less is a bore”, wat vrij vertaald kan worden als: “Meer is meer en minder is saai”. In het Nederlands klinkt het bij lange na niet zo leuk als Iris Apfel het zegt. Maar dat maakt haar uitspraken misschien ook extra leuk. Als zij ze uitspreekt is alles grappiger en interessanter.

Want een ding is absoluut zeker. Met Iris Apfel is ouder worden in ieder geval alles behalve saai!

meer informatie

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten