menu

Schilderen met ouderen in Veenhage

Schilderen met ouderen is steeds populairder als dagbesteding in verpleeg- en verzorgingshuizen. Zo ook bij het woonzorgcentrum Veenhage van Pieter van Foreest in Nootdorp.

Wij zijn vandaag op bezoek bij de schildersvereniging van deze locatie. De donderdaggroep bestaat uit bewoners van de verpleegafdeling, het verzorgingshuis, een aanleunwoning én een dame uit het dorp.

Levensgrote Chinese draak in de gang

Bij de receptie worden we verwelkomt door de geur van bloemen en Marian Koopman. Zij is, samen met andere vrijwilligers, de drijvende kracht achter de schildersactiviteiten hier bij Veenhage en zij is getrouwd met een kunstenaar dus inspiratie genoeg! Iedere keer bedenkt Marian nieuwe projecten en deze keer is dat de Chinese draak. Van Gogh maakte ooit tal van portretten met Chinese draken omdat hij een voorliefde had voor Chinese en Oosterse kunst. Daarom bestaat deze draak uit 49 afbeeldingen en portretten die hij ooit schilderde. Een imposante verschijning dus in de ontvangsthal van Veenhage.

Schilderen met ouderen

De groep bestaat uit met name vrouwen, maar er is één man die meedoet. Louis is een ware gentleman en heeft, zoals een echte heer betaamd, gezorgd voor een traktatie bij de koffie. Vandaag wordt gewerkt met het thema dieren. Iedereen blijkt zo zijn of haar voorkeur te hebben voor een dier. Greet vindt muizen en hamsters leuk en Leny is dol op poezen. Jeanne is druk met het aanbrengen van een middagzon in haar schilderij met kippen en kuikens, terwijl Hetty zich helemaal richt op de oer Hollandse koe.

Bij zorgorganisatie Pieter van Foreest staat kunst en cultuur centraal bij veel activiteiten. De voordelen van creatieve activiteiten kennen ze hier al veel langer. Daarom werken ze samen met het Fonds 1818, die de zorgorganisatie ondersteunt met geld om deze activiteiten voor haar bewoners te ontwikkelen. Kunst stimuleert ouderen en brengt veel creativiteit naar boven wat uitwerking heeft op ons welzijn. Dankzij de vele vrijwilligers die zich vol overgave inzetten bij de Veenhage en andere locaties, is het mogelijk deze activiteiten te organiseren.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten