menu

Romeo & Julia in de wijk

Nog een keer is de moderne versie van het beroemde Shakespeare stuk Romeo & Julia te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het gaat hier om een speciale bewerking van de liefdestragedie door het kunstenaarscollectief Moving Arts Project. Een wervelende voorstelling met muziek en dans, alleen dit keer zonder het gebrom van scooters en laag overvliegende duiven.

Opluchtvoorstelling

Het stuk is namelijk al eerder opgevoerd, alleen toen niet in de Stadsschouwburg, maar gewoon in de openlucht op het Steve Bikoplein. Het stuk ontstond ook letterlijk in de wijk. Spelers uit Amsterdam Oost, van echte acteurs tot gewone wijkbewoners, bewerkten gezamenlijk Romeo & Julia tot een actuele en herkenbare tragedie. En dit was zo succesvol, dat het tijdelijke openluchttheater uiteindelijk werd verruild voor het grote en statige theater midden in de stad. Bezoekers vonden het “ontroerend”, “magisch”, “indrukwekkend” en zelfs “Shakespeare op z’n best!”

Einde in zicht

Voordat ze er dan toch mee gaan stoppen wordt het stuk nog een keer opgevoerd en wel morgen, zaterdag 17 oktober om 13:00 uur ‘s middags. Dus iedereen deze wel heel bijzondere bewerking nog net op tijd wil zien moet snel zijn want na morgen is het definitief niet meer. Niets te doen morgen? Dan is de Romeo & Julia uitvoering die letterlijk in de wijk is ontstaan dus een absolute aanrader! En wat het Moving Arts Project hierna gaat doen? Dat is nog niet bekend, maar het zal opnieuw de moeite van het bekijken waard zijn.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten