menu

Ouderen bestaan niet, lang leve ouderen!

Ouderen bestaan niet, dat is het thema dit jaar van het Festival of Older People in Utrecht. Het lijkt een beetje een contradictie: een festival voor ouderen met het thema ouderen bestaan niet. Maar toch schuilt er een gedachte achter dit thema.

De centrale vraag wat het festival is: hoe zou de maatschappij eruitzien als we ons niet meer focussen op het verschil tussen jong en oud? 17, 18 en 19 oktober gaan diverse sprekers, samen met bezoekers op zoek naar het antwoord. En de sprekers zijn niet de minsten. Hedy D’Ancona praat over emancipatie, Freek de Jonge deelt zijn ervaringen als “oudere” cabaretier. En Denker des Vaderlands René ten Bos is er ook.

Ouderen bestaan niet

Naast de vele sprekers is er muziek en zijn er tal van films die ingaan op het thema. Maar wat heb jij eraan als bezoeker? Los van het feit dat de festiviteiten en podiumkunsten gratis zijn, is het festival vooral bedoeld om te inspireren. Het is dé plek waar we kunnen laten zien dat ouderen nog volop mee (zouden moeten) tellen in de maatschappij. Een beweging die gelukkig steeds meer en meer voet aan de grond krijgt. Ook in ons land!

Wij zijn er ook in oktober, want dit is een festival dat we niet willen missen. Kom je ook? Je kunt je hieronder online inschrijven. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten