menu

Op pad door het Rotterdam van vroeger

Onlangs gingen maar liefst 75 auto’s met 200 ouderen op pad door Rotterdam. De reden? Het organiseren van een onvergetelijke dag gevuld met bekende Rotterdamse locaties die tal van herinneringen ophaalden aan vroeger.

De hoerenbuurten van vroeger

Al snel kwamen verschillende anekdotes over vroeger naar boven. Over de oude hoerenbuurten of emotionele openhartige gesprekken over verlies en eenzaamheid. De DoSocial Silverrally, zoals de tour heette, maakte veel los bij de bijrijders. En de ook de vrijwilligers van alle deelnemende bedrijven kregen een bijzonder inkijkje in het Rotterdam van weleer. Of het nu ging om de oude Margarine fabriek van Unilever of de rijke historie van de Van Nelle Fabriek. De gezichten én de verhalen van de ouderen zeiden voldoende.

Een Silverrally door heel Nederland

Maar niet alleen de ouderen hadden een onvergetelijke dag. Ook de vrijwilligers waren onder de indruk. “Eigenlijk hebben wij vandaag een enorm groot cadeau gekregen, dit had ik nooit verwacht. Stuk voor stuk waren het mooie mensen met mooie en ontroerende verhalen. We hebben genoten”, aldus één van de vrijwilligers. En dat het concept dat Stichting DoSocial ontwikkelde een succes is dat mag duidelijk zijn. “Een Silverrally voor en door heel Nederland zou toch erg mooi zijn”, aldus Inge Dhaenens van Stichting DoSocial. En inderdaad…wat houdt ons tegen?

meer informatie

Reageren

Auteur

Pim Pelser

Pim Pelser

Pim Pelser is bedenker en oprichter van Stichting DoSocial. Deze stichting is uitgegroeid tot een netwerk van mensen én bedrijven die zich hard maken voor sociale projecten in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten