menu

Ode aan de fiets

Het is bijna zover! Voor alweer de 6e keer vindt de start van de Tour de France plaats in Nederland. En dit jaar voor het eerst vanuit Utrecht. Op vrijdagavond 3 juli, aan de vooravond van de Grand Départ, kunnen bewoners en organisaties uit de stad Utrecht deelnemen aan La Caravane d’Utrecht; een ware ode aan de fiets. Deze fietstocht door de stad start om 19.15 uur vanaf het Wilhelminapark en eindigt rond 20.45 uur op het Vredenburg. La Caravane d’Utrecht is er voor jong en oud en is gratis te bezoeken!

AxionContinu brengt ode aan de fiets

De Utrechtse zorgorganisatie AxionContinu organiseert ieder jaar op hun 12 locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik, activiteiten rond de Tour de France. En nu de Tour de France start in Utrecht kan deelname aan La Caravane d’Utrecht niet uitblijven. La Caravane d’Utrecht is opgesplitst in 10 compartimenten die bestaan uit bewoners en organisaties vanuit alle delen van de stad. De compartimenten vertegenwoordigen ook ieder een wijk. Aan AxionContinu is gevraagd of zij de wijk ‘Kanaleneiland’ willen vertegenwoordigen, omdat daar een aantal van hun locaties zijn gevestigd. Zij zetten 20 duo-fietsen in waarvan 6 met trapondersteuning. Bewoners krijgen een ‘maatje’ die hen begeleid op de fiets en langs de route zullen op strategische plaatsen (zorg)medewerkers van AxionContinu een oogje in het zeil houden.

Achterop de fiets bij je eerste grote liefde

Als thema heeft AxionContinu gekozen voor ‘De fiets en oude ambachten’. De bewoners mochten meedenken en aan hen werd de vraag gesteld: “Als u aan een fiets denkt, waar denkt u dan aan?”. De eerste reactie was vaak: “Lekker achterop bij je eerste grote liefde”. Maar ook bakfietsen van de bakker, slager en de kruidenier staan nog vers in het geheugen gegrift van de bewoners. Dit thema is dan ook als uitgangspunt genomen voor de tocht en de fiets. Achter een aantal duo-fietsen komt een aanhanger waarop een silhouet van een winkelpui is afgebeeld. Geïnspireerd door de afbeeldingen van ambachten op Delftsblauwe tegeltjes is voor de kleuren blauw en wit gekozen. Samen met de bewoners zijn attributen voor aan de winkelpui gemaakt. Hierbij kun je denken aan vissen, fournituren, gereedschap en huishoudelijke artikelen.

Naast La Caravane d’Utrecht zijn er nog tal van andere activiteiten rondom de start van de Tour de France. Nu.nl maakte een prachtig overzichtje waar de belangrijkste evenementen opstaan.

Bekijk hier het overzicht

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten