menu

Kunstschat uit Scheveningen

Kunst is een belangrijk deel van ons leven. In iedereen schuilt wel een kunstenaar, alleen komt het er bij heel veel mensen nooit uit. Daarom zijn wij bij NED7 opzoek naar al het verborgen talent dat schuilt gaat in onze verpleeg- en verzorgingshuizen.

Onze volgende kunstschat komt uit Scheveningen, we brachten een bezoek aan Dennis Boag in Verpleeghuis De Eshoeve van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW Zorg).

Residentie De Eshoeve

De Eshoeve Residentie bestaat uit appartementen die bestemd zijn voor mensen met een lichamelijke aandoening of beperking die intensieve verpleeghuiszorg nodig hebben maar wel zelfstandig willen en kunnen wonen. Aan de andere kant van het gebouw zit verpleeghuis de Eshoeve waar we hartelijk ontvangen worden door Angela Witteveen, activiteiten- en vrijwilligers coördinator en Mischa Brand, activiteitenbegeleider.

partner content

Liefdevolle zorg in hartje Den Haag

HWW Zorg biedt, in hartje Den Haag, wijkgerichte hulp aan bij mensen thuis of in één van de vele verpleeg- en verzorgingshuizen.

Tekenen met pastelkrijt en houtskool

Er worden veel activiteiten georganiseerd bij De Eshoeve, niet alleen voor bewoners maar ook voor buurtgenoten en andere geïnteresseerden.  Zo wordt er eens per 2 weken op woensdagochtend getekend met pastelkrijt en houtskool. Eén van de enthousiaste deelnemers is Dennis Boag.

Wie is Dennis Boag?

Dennis is 85 jaar, heeft dementie, zit in een rolstoel en woont op de gesloten afdeling De Zeezwaluw. Dennis is geboren in Engeland en drinkt dan ook graag zijn thee met een scheutje melk. Vandaag vindt hij de thee wat aan de slappe kant. Dennis praat geanimeerd maar is soms wat achterdochtig en vraagt zich af wie beoordeelt of mensen deskundig zijn?

foto

Een tekening van Dennis

Hoe maakt Dennis zijn kunstschat?

We geven hem het mapje waarin zijn tekeningen worden bewaard. Zijn eerste reactie is: “Jezus heb ik dat getekend?” Hij vindt de ene tekening beter dan de ander. Ook Dennis tekent aan de hand van voorbeelden. Het bijzondere aan zijn kunstwerken is dat hij een klein onderdeeltje van het voorbeeld eruit haalt en dit zelf groot en gedetailleerd uitwerkt.

Het laatste woord is aan Dennis

“Fame at last” zegt hij lachend.

meer informatie

advertentie

Kunstboeken bij Bol.com

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten