menu

Kunstexpositie DIS

DIS, de nieuwe (reizende) kunstexpositie met kunstwerken gemaakt door tien oudere en tien jonge professionele kunstenaars, zoals Ans Markus, Aat Verhoog en Han Mes, opent 4 juli in Den Haag. De kunstenaars zijn vanuit een gesprek aan tafel in een moderne meester-gezel relatie aan de slag gegaan. De werken zijn geïnspireerd op het gedicht DIS van Jean Pierre Rawie.

 

Bekijk hier de aankondiging van de kunstexpositie DIS

Met trots presenteren wij de teaser van DIS! Veel dank aan Susan Koenen.

Posted by DIS on maandag 1 juni 2015

Thema’s zoals ‘Hoe werken oud en jong samen? Waar schuurt het, waar tillen ze elkaar juist tot grotere hoogte?’ worden blootgelegd.

Zelf exposeren. Durf jij het aan?

DIS organiseert veel activiteiten rondom de kunstexpositie, maar het meest opmerkelijke is dat je eigen werk kunt exposeren. Nederland kent veel oudere amateurkunstenaars die geweldig werk maken. Ben jij een van hen en wil je jouw interpretatie van DIS toevoegen aan de tentoonstelling in het Atrium Den Haag? Dat kan!

Ouderen die willen meedoen kunnen eigen werk ophangen in de tentoonstelling op een daarvoor bestemde wand. Je kunt het na 4 juli brengen op dinsdag en zaterdag van 10-11 uur. Zorg je zelf voor een bordje of briefje waarop de titel en uw naam staan? En eventuele andere informatie, mocht je bijvoorbeeld een toelichting willen geven.

Talkshow en zelfportretten maken

Er is meer op kunstexpositie DIS, zoals een talkshow met Renate Dorrestein en een workshop gedichten schrijven of een zelfportret maken. Hieronder de data rondom de kunstexpositie in Den Haag. Inschrijven is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld bij aantallen meer dan 5.

Meedoen? Schrijf je hier in

De activiteiten

 

Talkshow ‘Renate Dorrestein ontmoet Inge Schilperoord en & Lucas de Waard’

Dinsdag 7 juli 19.30 uur Atrium Den Haag
€10,- (geen pin) Ooievaarspas en CJP gratis

Schrijfster Renate Dorrestein in een bijzondere setting in gesprek met jonge schrijvers. Renate bevraagt Inge Schilperoord over haar debuut ‘Muidhond’ en Lucas de Waard over zijn debuut De Kamers’.

 

Workshop ‘Wie zie je?’

Woensdag 22 juli 14.00 -16.00 uur Atrium Den Haag
€ 10,- (geen pin) Ooievaarspas en CJP gratis

Rommert Boonstra – meester in de geënsceneerde fotografie – neemt je mee in zijn avontuurlijke beeldbewerking. De basis is jouw eigen zelfportret, dat je ter plaatse maakt. Het enige dat je mee moet nemen is een mobieltje met camera of een digitale camera.

 

Workshop ‘Dichter in jezelf’

Zaterdag 25 juli 14.00 -16.00 uur Atrium Den Haag
€ 5,- (geen pin) Ooievaarspas en CJP gratis

Iedereen kan dichten. Jij ook! Trees Steeghs – initiatiefnemer Huis van Gedichten in Den Haag – verleidt je tot het schrijven van eigen gedichten. Kies je favoriete werk uit de expositie en Trees laat je ervaren dat er meer is dan je ziet. En je schrijft een prachtig gedicht. Deze workshop is een ode aan de verbeeldingskracht.

Als je met meer dan 5 personen naar een DIS workshop komt, moet je contact opnemen met aletklarenbeek@gmail.com om je aan te melden.

Haarlem, Drachten en Roermond

Kunstexpositie DIS is van 4 juli t/m 20 augustus te zien in het Atrium in Den Haag.

De kunstexpositie is gratis toegankelijk.

Verder is DIS te zien in:

  • Haarlem in het Provinciehuis van 28 augustus tot 16 oktober 2015
  • Drachten in Sûnenz van 22 oktober tot 4 december 2015
  • Roermond in ECI Cultuurfabriek van 12 december 2015 tot 7 februari 2016.

Data onder voorbehoud

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten