menu

Kunst en de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een slopende ziekte. Architect Bob Graat is 56 jaar en heeft de ziekte. 15 jaar geleden kreeg hij het slechte nieuws te horen. Inmiddels woont hij bij zorgorganisatie Vitalis en is daar een van de jongste bewoners. Maar ondanks zijn beperkingen is duidelijk dat er nog steeds een architect schuil gaat in Bob.

Voor het project Kunstblok reden om hem te vragen 6 weken lang een expositie bij de zorgorganisatie op locatie te vullen. Een uitdaging die Bob maar wat graag aanging. Waar nodig misschien met wat hulp van collega architect Peter Hoesbergen en het Architectuurcentrum Eindhoven. “Misschien zijn we als individu minder zelfredzaam, maar samen met anderen, die ook met beperkingen moeten leven, kunnen we best veel”, aldus Bob.

Gezondheidscentra ontwerpen

Bob Graat studeerde ooit bouwkunde aan de TU/e. Na zijn studie begon hij in 1992, samen met partners J. Kielen en K. Holzel het bureau BV Architectuur en Stedenbouw. Hij ontwierp scholen, woningen en woonhuizen. Maar gezondheidscentra waren ook onderdeel van hun portfolio. Nu kan hij niet meer werken aan zijn eigen projecten en woont hij volledig verzorgd bij Vitalis. Maar met Kunstblok is duidelijk dat een vuurtje in hem is aangestoken.

Kunst maken met de ziekte van Parkinson

Het project Kunstblok heeft al meerdere kunstenaars en designers een podium gegeven om een expositie in te vullen. Het is eigenlijk een soort reizend mobiel atelier. Het initiatief reist langs tuinen van Vitalis locaties en brengt hiermee kunst bij ouderen. De invulling die Bob eraan gaat geven die blijft nog een paar dagen geheim. Vanaf 24 april is zijn expositie 6 weken lang te bewonderen. Dus als je tijd hebt of je bent in de buurt, dan ben je van harte welkom. Kunstblok is namelijk voor iedereen toegankelijk!

Foto: Vincent van den Hoogen

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten