menu

Kerstconcert voor ouderen

Zorgorganisatie Amstelring organiseerde, alweer voor de zestiende keer, haar inmiddels befaamde kerstconcert voor ouderen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer dan duizend ouderen, al dan niet met een handicap of chronische ziekte, kwamen dinsdag 15 december samen. Met hulp van heel veel vrijwilligers en gulle sponsors werden rolstoelbussen, touringcars en zelfs een goodiebag geregeld om de bezoekers een onvergetelijke middag te bezorgen, vol met de mooiste kerstmuziek die er is.

Kerst is eenzaam voor ouderen

Voor veel ouderen kan de kerstperiode een tijd zijn waar men tegenop ziet, omdat dan de eenzaamheid juist zo zichtbaar én voelbaar wordt. Daarom organiseert Amstelring dit kerstconcert voor ouderen. Ouderen en chronisch zieken zijn er echt even uit en door de muziek en de sfeer vergeten ze niet alleen het gemis maar krijgen ze hopelijk ook weer inspiratie. Het gaat om mensen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen, kleinschalige groepswoningen, wijkzorg-gebruikers en mantelzorgers die er op deze manier even helemaal uit zijn.

Veel te regelen

Het is een logistieke operatie van jewelste. Meer dan 200 vrijwilligers, toepasselijk getooid met kerstmuts, zorgden dat de 1.000 bezoekers, waarvan 150 in een rolstoel, hun plekje vonden in het sfeervolle Concertgebouw. Niet alleen binnen maar ook buiten was de organisatie goed geregeld. Onder leiding van Connexxion reden zo’n 200 rolstoelbussen en touringcars af en aan, terwijl verkeersregelaars het verkeer omleidden. En dat allemaal op een van de drukste plekken in Amsterdam!

Indrukwekkend koor

Onder leiding van dirigenten Nan van Groeningen en Etty van der Meij zongen de 500 sopranen, alten, tenoren en bassen van het Grootkoor Holland de bekende kerstklassiekers. Maar dirigenten Etty en Nan lieten ook horen dat zij over een prachtige stem beschikken. Vooral de uitvoering van Kerstfeest in de Jordaan door Nan, begeleid door Rob van Dijk aan de vleugel, maakte indruk bij het publiek. Het in stijl geklede Charles Dickens Ensemble bracht een aantal Christmas Carols ten gehore. Het meeste applaus echter kregen de twee basisschoolleerlingen Juliette en Silke die een ontroerend blokfluitliedje speelden.

Eerste Kerstconcert voor Ouderen in 2000

Het eerste Kerstconcert voor Ouderen was in de Westerkerk in Amsterdam in 2000. Later waren de Grote Kerk in Monnickendam en de Noorderkerk in Amsterdam aan de beurt. In 2011 kreeg de organisatie de unieke kans om het Concertgebouw te gebruiken. Sindsdien is deze internationaal beroemde muziektempel dé plek waar het kerstconcert voor ouderen wordt georganiseerd.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten