menu

Kerstconcert voor eenzame ouderen

Eenzame ouderen, tijdens de kerstperiode missen heel veel mensen de gezelligheid van familie en vrienden. Zorgorganisatie Amstelring vindt dat onacceptabel en doet hier wat aan.

Al enkele jaren organiseert Amstelring een speciaal Kerstconcert voor eenzame ouderen in het Concertgebouw in Amsterdam. Hier kunnen bezoekers de gezelligheid van de kerst ervaren, samen met andere muziekliefhebbers.

Herinneringen aan vroeger

Het Kerstconcert is overigens niet alleen voor bewoners van Amstelring locaties, maar ook voor ouderen die thuis zorg ontvangen of voor mensen die lid zijn van de Amstelring ledenservice. Alles wordt voor ze geregeld. De ouderen worden opgehaald met bussen wat voor velen al een belevenis op zich is. Het ritje door het centrum van hun stad haalt bij veel bewoners mooie herinneringen op.

Steeds meer eenzame ouderen

Ieder jaar groeit het aantal enthousiaste deelnemers. Dit jaar is er plek voor zo’n 1.500 mensen waarvan ongeveer 150 in een rolstoel zitten. Maar ook dit is geen probleem voor het Concertgebouw. En als ze dan eenmaal zitten krijgen ze een prachtig koor van maar liefst 400 zangers voor zich die verschillende kerstliederen ten gehore brengen. Als het er aan het einde van de dag op zit gaat niemand met lege handen naar huis, want er is ook gezorgd voor speciale kerst goodiebags. Met zo’n 100 vrijwilligers die zich voor deze dag inzetten wordt het ook dit jaar gegarandeerd een onvergetelijke dag.

Help jij ook mee?

Maar om dit allemaal ook echt dit jaar weer mogelijk te maken is Amstelring een crowdfundactie begonnen. In het totaal moet er € 2.500 worden opgehaald. Geen groot bedrag gelukkig maar wel keihard nodig, want anders kan het dit jaar niet doorgaan. Wij roepen daarom iedereen hier op NED7 op mee te helpen. Het kan middels een kleine bijdrage. Ieder beetje helpt!

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten