menu

Jetty Mathurin ontzorgt

Cabaretière Jetty Mathurin, bekend van het personage ‘Taante’, geeft op haar eigen verjaardag op 30 juni de voorstelling ‘Taante (ont)zorgt’ cadeau aan het Henriette Roland Holsthuis in Amsterdam. In deze zorginstelling is haar vader jarenlang verzorgd tot hij in 2009 overleed.

Jetty Mathurin als mantelzorger

Jetty: “Gebaseerd op jarenlange persoonlijke ervaring als mantelzorger kan Taante haar omgeving haarfijn analyseren en met ontwapenende humor aan de kaak stellen.” Taante is een van Jetty’s bekendste personages. In deze rol heeft zij zich in de afgelopen 30 jaar met heel veel verschillende organisaties, mensen en onderwerpen ‘bemoeid’. Zij noemt zichzelf dan ook graag een vrijwilliger in de bemoeizorg.

Met humor is alles bespreekbaar

Jetty Mathurin staat bekend als een cabaretier die met haar werk niet alleen mensen laat lachen, maar ook laat ervaren en nadenken. Ze is sociaal betrokken en staat als liefhebbende dochter, moeder, oma en ‘Taante’ midden in de maatschappij. Zij bezoekt zorgorganisaties naar aanleiding van de veranderingen in de zorg met de voorstelling: Taante (ont)zorgt, ludieke ondersteuning bij transitie in de zorg.

Haar grootste wens deze verjaardag? Nog meer ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en zorgmedewerkers in het zonnetje zetten en inspireren met deze voorstelling.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten