menu

Hans Cieremans schrijft gedichten over de zorg

Volgens Hugo Borst zijn de gedichten van Hans Cieremans “ontroerend goed”. En dat is inderdaad waar. De nieuwe dichtbundel heet ‘Vergeet-me-nietjes’. 70 gedichten over de verpleeghuiszorg.

Hans Cieremans komt zelf uit de zorg. Maar liefst 25 jaar lang werkte hij met ouderen. Het is dus niet zo raar dat zijn nieuwe dichtbundel gaat over deze ouderen, zorg, eenzaamheid en dementie.

Gedichten over de verpleeghuiszorg

Het idee om een dichtbundel over de verpleeghuiszorg te maken kwam door het naar buiten brengen van de IGZ lijst verpleeghuizen afgelopen jaar. “Ik heb moeite met de zwarte lijst verpleeghuizen, waarin verpleeghuizen worden aangewezen die ondermaatse zorg zouden leveren. Ik besef dat er veel dingen fout gaan, maar ik wijt ook heel veel aan het van bovenaf opgelegde beleid.” Volgens Hans Cieremans is de kritiek in de media te eenzijdig. “Een mens is meer dan een medisch of financieel probleem. En daar wordt hoofdzakelijk op gelet bij inspecties. Ik ben na mijn pensionering Cliënt Vertrouwens Persoon geworden in huize Akropolis (Humanitas Rotterdam) en het valt me op dat juist bij veel familie en cliënten grote tevredenheid is over het verplegende en het verzorgende personeel.”

Gedichten van Hans Cieremans

Toch zijn niet alle gedichten in de gedichtenbundel positief. Hij beschrijft ook hoe ouderen in verpleeghuizen nare ervaringen hebben. Bijvoorbeeld omdat ze niet weg kunnen, en hoe naasten te weinig tijd hebben of maken. Natuurlijk is er ook ruimte voor vreugdevolle momenten in het verpleeghuis, dus ook die komen aan bod. Denk aan de wekelijkse bingo. ‘Vergeet-me-nietjes’ van Hans Cieremans is met recht een aanrader. Dus voor die mensen die zijn gedichten willen lezen, het boekje is te koop in de meeste boekwinkels, of via de website van Hans Cieremans zelf.

Koop hier andere boeken van Hans Cieremans

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten